Folyamatosan növekszik a kisfiú hasa: bele is halhat a ritka betegségbe

Forrás: NORTHFOTO/Newslions Media / mediadrumworld.com/Newslions Media / Mediadrumworld.Com -
has betegség Wilson-kór India genetikai betegség gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy ritka genetikai betegség miatt folyamatosan növekszik egy indiai kisfiú hasa. A szülők most vesetranszplantációra várnak - enélkül a gyermek meghalhat.

Pár hónapja még boldog kisfiúként játszott társaival a 6 éves Dipanshu, ám egyszer csak folyamatos hasfájásra kezdett el panaszkodni. Ezután a hasa elkezdett duzzadni, és ma már háromszor akkora, mint normál esetben kellene lennie. A helyi orvos nem jött rá, mi okozza ezt a problémát, ezért elküldte őket egy kétnapi vonatútra lévő nagyvárosba.

Itt a gyermeknél egy ritka genetikai betegséget, az úgynevezett Wilson-kórt diagnosztizálták, amely során a réz nem képes kiürülni, hanem felhalmozódik a szervezetben. Kezelés nélkül a betegség halált okozhat. A fiú szülei most reménytelenül várnak a megfelelő vesedonorra és transzplantációra.

Dipanshu hasa folyamtosan növekszik Forrás: NORTHFOTO/Newslions Media / mediadrumworld.com/Newslions Media / Mediadrumworld.Com

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.