Félrediagnosztizálták a kétéves Alfie Coxont: néhány óra múlva meghalt

fülgyulladás halál Anglia meningococcus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lázasan ébredt az angliai kisfiú, a kórházban fülgyulladást állapítottak meg nála, de mint kiderült, sokkal komolyabb volt a baj. Néhány óra múlva meghalt a gyermek.

Lázasan, fül- és nyakfájással ébredt április 14-én a kétéves angliai Alfie Coxon, végtagjai pedig hidegek voltak. Édesanyja, Vicky Southern azonnal a Halton kórház sürgősségi osztályára vitte gyermekét, ahol fülgyulladást diagnosztizáltak a kisfiúnál, antibiotikumot adtak neki, és hazaküldték.

Órákon belül meghalt a kétéves kisfiú, miután félrediagnosztizálták - Képünk illusztráció Forrás: Thinkstock


Alfie állapota azonban egyre rosszabb lett, kezdte elveszíteni eszméletét, és lila foltok jelentek meg a bőrén, keze és lába pedig elkékült. Édesanyja egy másik kórházba vitte, de ott már nem tudtak rajta segíteni. Alfie meghalt, mint kiderült súlyos vérmérgezést kapott meningococcus baktérium miatt. A kisfiú édesanyja szerint az első kórházban nem jártak el megfelelően, ugyan a lila foltok megjelenése segítik a diagnózist, de már azokkal a tünetekkel is komolyabban kellett volna venni Alfie helyzetét – írja a Daily Mail.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.