Egészségmegőrzés és kényeztetés: a férfiak erre voksolnak

Forrás: Shutterstock -
luxus egészségmegőrzés kényeztetés wellness férfiak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy wellnesshétvége nem az urizálás, sokkal inkább az egészségmegőrzés és a stressz megelőzésére jótékonyan ható kikapcsolódási forma. Éppen ezért természetessé vált, hogy a férfiak számára is ugyanolyan fontos lehet egy néhány napos testi-lelki kényeztetés, mint ahogyan azt a nők esetében gondoljuk.

A kényeztetéstől a különlegességekig

Manapság az urak - korosztálytól függetlenül is - nyitottak a különféle kezelésekre. „Alapvetően a masszázstípusoknál az erőteljesebb, jól átgyúró, frissítő masszázsok jönnek szóba a férfiaknál, de különféle rituálékat is szeretnek igénybe venni. Ehhez alkalmazkodva már a kozmetikai cégek is figyelembe vették, hogy az urak kötőszöveti- és izomállománya, valamint a bőrük minősége eltér a hölgyekétől, ezért speciális alapanyagokat biztosítanak a számukra. Ilyenek például a kakaóbab vagy éppen a tengeri só tartalmú készítmények” – meséli az idén 10 éves, ötcsillagos sárvári Spirit Hotel Spa menedzsere, Torhosi Tünde.

Manapság a férfiak különféle rituálékat is szeretnek igénybe venni a wellness során Forrás: Spirit Hotel

A thai masszázs a vágyak slágere

Miközben a tapasztalatok azt mutatják, hogy a férfiak részéről az aroma-, a nyirok-, illetve a sportjellegű masszázsok a leggyakrabban választott kezelések, egyre nagyobb az érdeklődés az olyan különlegességek iránt is, mint például a keleti gyógymódokra épülő Yumeiho, ami egyfajta csontkovácsolási technika, és a gerinc kimozgatásról szól. Ez segíti a mozgásszervi, a gerinc, az ízületi- és az izombántalmak regenerálódását, miközben csillapítja a váll vagy éppen a derék fájdalmait. De természetesen a thai masszázs is kiemelkedően keresett a férfi vendégek körében. Ennek egyik különlegessége, hogy a gyógykezelés fő eleme nem a kényeztetés, hanem a különböző testrészek kiropogtatása, nyújtása, ami természetesen jót tesz az izomzatnak, a hajlékonyságnak, és csillapítja a fájdalmakat is, függetlenül attól, hogy tradicionális, gyógynövényes vagy olajos formában kérik a vendégek.

Egyre nagyobb az érdeklődés az olyan különlegességek iránt is, mint a keleti gyógymódokra épülő Yumeiho Forrás: Spirit Hotel

Nyitottság és ellazulás jellemzi a férfiakat

A szakember szerint az általános tapasztalat az, hogy a férfiak kevésbé feszengenek, jobban el tudják engedni magukat egy masszőr kezelésén, mint a nők. A hangsúly inkább a masszőr nemén van: egy nő általában női kezelőt választ, a férfiak pedig legtöbbször a férfi masszőr mellett voksolnak. A szakemberek szerint a férfi vendégek érdeklődőbbek, és a masszázsok alkalmával annyira el tudnak lazulni, hogy sok esetben el is alszanak egy 45 vagy 60 perces kezelés alatt.

A férfiak kevésbé feszengenek, jobban el tudják engedni magukat egy masszőr kezelésén, mint a nők Forrás: Spirit Hotel

Az igényesség és az ápoltság hozzásegítenek a sikerhez!

A masszázs pozitív hatásai közé tartozik az érintés mellett a kigyúrás, a kimozdítás, a szövetek felfrissítése, az izmok átmozgatása, a pihenés, a relaxáció. Ha pedig ezen túl különféle szaunákkal is kombinálják az élményt, garantált lesz a teljes felfrissülés. Ugyanakkor a relaxálás, az ellazulás és az egészségmegőrzés mellett az ápoltság is különösen fontos a férfiak többségének, így a hölgyekhez hasonlóan a masszázsok mellett ma már a kozmetikai kezeléseket is sokan igénybe veszik.
Bátran kijelenthetjük: ma már nem szigorúan női trend a szépségápolás, így korosztálytól függetlenül is találkozhatunk férfiakkal is a luxusszállodák vendégei között. És mivel a testi-lelki felüdülés pozitív hatással van kortól, nemtől függetlenül mindenkire, a magabiztosságból eredő siker gyakorlatilag garantált egy kiadós wellnesshétvége után.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.