Elgázolták R. Kárpáti Pétert, lánya elől is titkolta

hepatitis C vér R. Kárpáti Rebeka baleset R. Kárpáti Péter
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem tudott arról R. Kárpáti Rebeka, hogy édesapját még 1992 előtt baleset érte, amikor vért is kellett kapnia. Ezt egy kampányvideó forgatásán tudta meg, ahol a hepatitis C vírusra és annak terjedésére hívták fel a figyelmet. 

Nem ellenőrizték a vérkészítményeket 1992 előtt, így könnyen kaphatott bárki olyan vért, mely hepatitis C vírussal lehetett fertőzött, a májgyulladás pedig évtizedekig lappanghat a szervezetben. Erre felhívva a figyelmet forgattak kampányfilmet, melyben többek között R. Kárpáti Rebeka és édesapja, R. Kárpáti Péter is szerepelt.

R. Kárpáti Rebeka ott tudta meg, hogy édesapjának korábban balesete volt, így ő is kapott vért. A tesztet rajta is elvégezték, amely szerencsére negatív lett.

"Szinte mindent megbeszélünk egymással, ezért sokkolt ez a történet" - mondta a Ripostnak R. Kárpáti Rebeka, akinek nagyon jó a kapcsolata édesapjával.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.