Kiderült, hogyan érdemes a banánt fogyasztani

vita banán gyümölcs cukorbeteg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megoszlanak a vélemények azzal kapcsolatban, ki hogyan szereti enni a banán. Éretlenül, zölden? Vagy éretten, kissé barnán? Most kiderült, hogyan érdemes fogyasztani.

A 2,3 millió rajongóval rendelkező „Fitness Meals" nevű Instagram-oldal tett ki a közösségi oldalra egy olyan fotót, amely 15 banán van egymás mellé téve – érettségüknek megfelelően sorba rendezve. Ezt követően a fiók tulajdonosa megszavaztatta a követőket, hogy hogyan szeretik leginkább megenni a trópusi gyümölcsöt.

Természetesen renget hozzászólás érkezett a bejegyzéshez és a vélemények nagyon különbözőek voltak. A többség a 8 és 10 közötti állapotot választotta, amikor a banánnak sárga színe van, de még nem jelennek meg rajta barna pöttyök. Ezt követte a 6-os és a 7-es, amikor zöldes-sárgás színe van a gyümölcsnek.

What's your choice? I would do between 5 and 6 #fitness_meals

Fitness Meals (@fitness_meals) által megosztott bejegyzés,

Volt azért néhány kirívó vélemény, volt, aki nagyon zölden szereti a banánt, míg más csak nagyon éretten hajlandó megenni.

Rhiannon Lambert táplálkozás-szakértő a DailyMailnek elárulta, a banán rengeteg káliumot tartalmaz függetlenül attól, mennyire érett a gyümölcs. Ugyanakkor a cukorbetegeknek ajánlott az érettlenebbet választaniuk, így ugyanis még kevesebb cukor van benne. Az emésztési problémákkal küzdőknek viszont pont az ellenkezőjét ajánlják: az érettebb gyümölcs könnyebben emészthető.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.