Megvizsgálták a kutatók a napi hat kávét ivó idősek egészségi állapotát

Forrás: Shutterstock -
kutatás egészség kávé idősek koffein
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Meglepő eredményre jutottak a szakemberek egy kutatás során: kiderült, hogy a napi hat kávét fogyasztó nyugdíjasok egészségesebbek, mint társaik.

Hat csésze kávé elfogyasztása nagyjából kétszerese az ajánlott napi kávéfogyasztásnak, most mégis az derült ki, hogy nem feltétlenül egészségtelen ez a szokás. A Mirror azt írja, ez az adag akár a hosszabb élethez is hozzásegíthet – de ez a pozitív eredmény nem a kávéban lévő koffeinnek köszönhető, ugyanis pont ilyen hatást fedeztek fel azoknál is, akik a koffeinmentes változatot itták.

A kávéfogyasztás mégsem egészségtelen? Forrás: Shutterstock

A kutatók összesen félmillió középkorú britet vizsgáltak meg és arra a következtetésre jutottak, hogy a napi hatszor-hétszer kávézók esetében a következő tíz évben nagyjából 16 százalékkal kevesebb eséllyel haláloznak el valamilyen betegség következtében.

A kutatók azonban felhívják a figyelmet arra, hogy nem szabd túlzásba vinni a koffein bevitelét a szervezetünkbe, ez ugyanis álmatlanságot, gyorsabb szívverést és izomrángást is okozhat.

A csonthéjas magvak fogyasztása javíthatja a sperma minőségéthttp://www.life.hu/drlife/20180704-a-csonthejas-magvak-fogyasztasa-javithatja-a-sperma-minoseget.htmlA csonthéjas magvak rendszeres fogyasztása javíthatja a sperma minőségét - ezt állapította meg egy új kutatás, amelyről a BBC News számolt be szerdán.Dr. LifeOrigoKutatók segítségével végre megszabadulhatunk az izzadságszagtól http://www.life.hu/drlife/20180704-kutatok-segitsegevel-vegre-megszabadulhatunk-az-izzadsagszagtol-bakterium.htmlKutatók segítségével lehet, hogy sikerül megalkotni azokat a dezodorokat, amelyek nem csak elfedik az izzadságból adódó kellemetlen szagokat, hanem megakadályozzák azoknak a létrejöttét. Dr. Life--Nyiroködéma miatt majdnem 70 kilót nyom a nő lábahttp://www.life.hu/drlife/20180704-nyirokodema-miatt-majdnem-70-kilot-nyom-a-no-laba.htmlJanice Greene régóta nyiroködémától szenved, orvosa azt mondja, még soha nem látott ekkorát. A lába önmagában közel 70 kilót nyom. Most egy új eljárásnak köszönhetően esélye van a gyógyulásra. Dr. Life--Kiderült, hogyan érdemes a banánt fogyasztanihttp://www.life.hu/drlife/20180704-kiderult-hogyan-erdemes-a-banant-fogyasztani.htmlMegoszlanak a vélemények azzal kapcsolatban, ki hogyan szereti enni a banán. Éretlenül, zölden? Vagy éretten, kissé barnán? Most kiderült, hogyan érdemes fogyasztani. Dr. LifeOrigoMindent az inkontinenciárólhttp://www.life.hu/drlife/20180509-mindent-az-inkontinenciarol-formai-tunetek-kezelese.htmlAz inkontinencia vizelet-visszatartási problémát jelent. Bármely életkorban kialakulhat, a kor előrehaladtával pedig nő a gyakorisága. De ne aggódj! Egyrészt tudd, hogy nem vagy egyedül a problémáddal, másrészt ma már számos módszer létezik, aminek a segítségével befolyásolhatod, vagy akár meg is szüntetheted ezt a kellemetlen egészségügyi tünetet. Dr. LifeOrigoAhogy idősödünk, egyre kevésbé bírjuk az alkoholt: ez az okahttp://www.life.hu/drlife/20180701-ahogy-idosodunk-egyre-kevesbe-birjuk-az-alkoholt.htmlSzomorú vagy sem, az évek múlásával egyre nehezebben bírjuk összeszedni magunkat egy-egy buli után, és egyre tovább tart a másnaposságunk is, annak ellenére, hogy már koránt sem tudunk annyit inni, mint egyetemista éveinkben. Most szakemberek mondják el, miért van ez, és hogy az idő előrehaladtával miért kell fokozottan vigyázni magunkra. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.