Durva betegségek leselkednek a forrónadrágot viselőkre

2018.07.06. 16:28

Szakember elárulta, komoly egészségi kockázata van a túl rövid ruhadarabok viselésének.

Nagyon sok fiatal hord haspólót és forrónadrágot a nyári napokon. A merész viselettel nem csak negatív reakciókat válthatnak ki a konzervatívabb emberekből, de komoly veszélyek is leselkednek rájuk, ugyanis az aprócska darabok miatt könnyedén elkaphatják a különböző betegségeket. Gondoljunk csak bele, mi történhet, ha bőrünk érintkezik a tömegközlekedési eszközök ülésén megtelepedő baktériumokkal.

Veszélyes lehet a forróság viseléseFotó: László Mudra/Rockstar Photographers

Elég csak egy vakarással felsérteni a bőrünk hámrétegét, így az ótvart okozó baktériumok is sokkal könnyebben bejutnak a szervezetbe. Ráadásul, ha fedetlen testtel bemegyünk például egy plázába, máris garantált a megfázás a légkondi miatt" – nyilatkozta dr. Bense Tamás háziorvos a Borsnak.

Az ótvar igen kellemetlen betegség, kialakulására nyáron van a legnagyobb esély, a meleg ugyanis kedvez a baktériumok elszaporodásának. A tünetei leginkább pattanásra, hólyagokra hasonlítanak. Ilyenkor a sebet be kell kötni addig, míg teljesen meg nem gyógyul. Ez idő alatt a fertőzés veszélye miatt tilos közösségbe menni.

betegségNyárótvarforrónadrág