Durva betegségek leselkednek a forrónadrágot viselőkre

Fotó: László Mudra/Rockstar Photographers -
betegség ótvar Nyár forrónadrág
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szakember elárulta, komoly egészségi kockázata van a túl rövid ruhadarabok viselésének.

Nagyon sok fiatal hord haspólót és forrónadrágot a nyári napokon. A merész viselettel nem csak negatív reakciókat válthatnak ki a konzervatívabb emberekből, de komoly veszélyek is leselkednek rájuk, ugyanis az aprócska darabok miatt könnyedén elkaphatják a különböző betegségeket. Gondoljunk csak bele, mi történhet, ha bőrünk érintkezik a tömegközlekedési eszközök ülésén megtelepedő baktériumokkal.

Veszélyes lehet a forróság viselése Fotó: László Mudra/Rockstar Photographers

Elég csak egy vakarással felsérteni a bőrünk hámrétegét, így az ótvart okozó baktériumok is sokkal könnyebben bejutnak a szervezetbe. Ráadásul, ha fedetlen testtel bemegyünk például egy plázába, máris garantált a megfázás a légkondi miatt" – nyilatkozta dr. Bense Tamás háziorvos a Borsnak.

Az ótvar igen kellemetlen betegség, kialakulására nyáron van a legnagyobb esély, a meleg ugyanis kedvez a baktériumok elszaporodásának. A tünetei leginkább pattanásra, hólyagokra hasonlítanak. Ilyenkor a sebet be kell kötni addig, míg teljesen meg nem gyógyul. Ez idő alatt a fertőzés veszélye miatt tilos közösségbe menni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.