Nem mindegy, hogy reggel vagy este zuhanyzunk-e

2018.07.11. 07:50

Te reggel vagy este zuhanyzol inkább? Részletkérdésnek tűnik, de egyáltalán nem az. Fontos szempont a bőrünk és a hajunk típusa és nem utolsó sorban az életmódunk: ezek mind meghatározzák, hogy melyik számunkra az ideális időpont. 

Ha zsíros a bőröd, akkor nagy valószínűséggel reggelente mindig megtisztítod az arcodat, függetlenül attól, hogy zuhanyozol vagy sem, de ebben az esetben jó, ha reggel fürdesz.  Ha azonban száraz a bőröd, akkor a reggeli zuhanyzás és arcmosás komolyan csökkentheti a bőröd hidratáltsági állapotát és a természetes védőréteget is károsítja, aminek hatására a napi szennyező anyagokkal kevésbé hatékonyan tud megküzdeni és a fertőzésekre is hajlamosabb lesz. Ha lehet, kerüld a reggeli zuhanyzást. 

Forrás: Shutterstock

Az sem mindegy, hogy milyen alvó vagy: nagyon sokan felélénkülnek egy esti zuhanyzástól, tehát ha gondjaid vannak az elalvással, inkább reggel frissítsd fel a testedet. Persze a fizikai munka vagy edzés után a pórusok esti megtisztítása elengedhetetlen, de ha lehet ezt ne túl meleg vízben tedd, hogy ne zavard meg az alvásod minőségét.

 

zuhanyzástisztálkodás