betegség vizelet wc szín
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kíváncsi vagy rá, milyen betegségekre utalhat a vizeleted színe? Eláruljuk!

Egy friss kutatás szerint 6 idős emberből mindössze egy ellenőrzi rendszeresen a vizelete színét. Pedig fontos lenne, hogy gyakrabban tegyék, ez ugyanis egészségi állapotunkról is árulkodik – írja a DailyMail.

Nézzük, melyik szín mit jelent!

Világossárga

A világossárga a vizelet ideális színe, azt jelzi, hogy hidratáltak vagyunk. Ha a kelleténél világosabbá válik, akkor sincs valószínűleg nagy baj, csupán túl sok folyadékot ittunk az elmúlt időszakban.

Sötétebb sárga

A borostyános árnyalatú, sötétebb sárga vizelet arról árulkodik, hogy dehidratáltak vagyunk. Figyelmeztető jel, hogy több folyadékot kell innunk.

Betegségekről is árulkodhat a vizeleted Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Daniel Karmann

Zöld

Bár első ránézésre riasztó lehet a zöld vizelet, nem feltétlenül jelez bajt. Előfordulhat például akkor, ha zöld árnyalatú zöldségeket fogyasztottunk előtte, például spárgát. Emellett gyógyszerek mellékhatásaként is jelentkezhet.

Ritka esetben olyan genetikai betegséget jelent, amely túlságosan magad kalciumszintet okoz a vérben.

Piros

Vöröses árnyalatú vizelet akkor fordul elő, ha korábban céklát fogyasztottunk – ezért nem kell megijedni tőle. Persze jelezhet betegséget is, amennyiben a színét a vér okozza. Fertőzések és rákos megbetegedés jele is lehet.

Ha nem tudod az okát a vörös vizeletnek, feltétlenül fordulj orvoshoz.

Ilyen ételeket kapnak a japán kórházakban a kismamák: fotókhttp://www.life.hu/drlife/20180719-ilyen-eteleket-kapnak-a-japan-korhazakban-a-kismamak.htmlEgy nő lefotózta, milyen ételeket kapott az egyik japán kórházban. Meglepődsz! Dr. LifeOrigoMegoperálják Székhelyi Józsefethttp://www.life.hu/drlife/20180719-megoperaljak-szekhelyi-jozsefet-rak-attet.htmlSzékhelyi József elárulta, hamarosan megoperálják. Állapotáról csak szűkszavúan nyilatkozott. Dr. Life--Tallós Rita tüdején áttétet találtak, meg kellett műtenihttp://www.life.hu/drlife/20180719-tallos-rita-tudejen-attetet-talaltak-meg-kellett-muteni.htmlFelgyógyult a mellrákból Tallós Rita színésznő, nem gondolta volna, hogy még egyszer kés alá kell feküdnie emiatt. Tüdejében áttétet találtak, egyik tüdőlebenyét el kellett távolítani. Dr. LifeOrigoBetegségéről vallott Bódi Gusztihttp://www.life.hu/drlife/20180718-betegsegerol-vallott-bodi-guszti-ful.htmlFülproblémái miatt egy időre elvesztette egyensúlyérzékét Bódi Guszti. Később kiderült, érelmeszesedése is van, ezért orvosai tanácsára diétázni kezdett. Ma már jól van. Dr. LifeOrigoMelegben ivott jéghideg vizet egy férfi, összeesetthttp://www.life.hu/drlife/20180718-melegben-ivott-jeghideg-vizet-egy-ferfi-osszeesett.htmlAdam Schaub 37 fokos melegben dolgozott, amikor beült a légkondicionált teherautóba, majd megivott 2 üveg jéghideg vizet. Ezután összesett. Dr. Life--Orbán Józsi állapotáról nyilatkozott barátjahttp://www.life.hu/drlife/20180718-orban-jozsi-allapotarol-nyilatkozott-baratja-benko-balazs.htmlEgy közeli barát nyilatkozott Orbán Józsi állapotáról. Állítólag nincs túl jól az énekes. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.