Tippek, hogy jobban bírd a kánikulát

Forrás: Thinkstock -
meleg redőny kánikula ventilátor folyadék
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bár ha egy kicsit lejjebb megy a hőmérő higanyszála, azonnal visszaköveteljük a nyarat, a mostani hőség senkinek nem hiányzik. A kánikulával járó szenvedés nem szüntethető meg teljesen, de van néhány dolog, amit ha betartasz, jobban leszel. 

1. Ha nincsen légkondi, már reggeltől árnyékoljuk a lakást. A kibillenthető redőny a legjobb megoldás, mert beengedi a levegőt, mégsem tűz be a nap.

2. Ha valaki nem érzékeny rá, próbáljon kereszthuzatot csinálni, és használjon ventilátort. Ezzel a szoba vagy a lakás hőmérséklete cseppet sem csökken, de a mozgó levegő jótékonyan befolyásolja a hőérzetet.

Energiatakarékos megoldások a háztartásban – Spórolj! redőny árnyék napsütés Forrás: Thinkstock

3. Ajánlott a nagy mennyiségű víz, ásványvíz fogyasztása is. A folyadékbevitel a nagy melegben akár napi 3 liter is lehet

4. Ha az irodában folyamatosan melegítenek a számítógépek, fénymásolók, nyomtatók - ezek közül érdemes kikapcsolni azokat, amelyekre nincs feltétlenül szükség. Otthon a sütést-főzést érdemes este lebonyolítani.

5. Ha tehetjük, pihenjünk, amennyit tudunk, a kinti teendőinket reggel és este végezzük el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.