Videót készítettek a szervátültetés folyamatáról - igaz történet

Forrás: Thinkstock -
agyhalott szervadomány agyhalál vese videó szervátültetés donor kórház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szívszorító, mégis izgalmas folyamat, amikor valaki megkapja egy elhunyt személy szerveit. Most videóban mutatják be egy család igaz történetén keresztül, mi történik, onnantól kezdve, hogy az OVSZ Szervkoordinációs Irodájának telefonja megszólal.

A Szervkoordinációs Iroda munkáját, illetve a transzplantáció menetét hivatott bemtutatni egy nemrégiben megjelent videó. A film egyedi igazgatói engedéllyel készült, így a folyamatot egészen az agyhalál észlelésétől, a szervek kivételén át a beültetésig rögzítették. Egy fiatalon elhunyt férfi szülei is megszólalnak benne, akinek szerveit felajánlották átültetésre.

De láthatjuk, hallhatjuk, mit élnek át azok az orvosok, akik hallottat operálnak, a végén pedig nem ébred fel a beteg, de szerveit egy új testbe ültetik át. A szívszorító, mégis izgalmas történetetet lebilincselő képsorokon láthatjuk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.