Soha ne tartsd vissza a tüsszentést: komoly problémát okozhat

Forrás: Shutterstock -
probléma orvos tüsszentés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tüsszentés zavaró lehet, de annyira nem foglalkozzunk másokkal, hogy visszatartjuk, mert borzasztó dolgok történhetnek.

Ha tüsszenteni kell, akkor eresszük nyugodtan szabadon, de azért zsebkendőbe. Borzasztóan egészségtelen visszatartani, erre figyelmeztetnek az orvosok. Egy fiatalember elrettentő példáját osztották meg, hogy senkinek eszébe se jusson befogni az orrát, és becsukni a száját, ha jön az inger.
Egy 34 éves férfi ugyanis így tett, és nem sokkal ezután fájdalmat érzett a torkában, valamint alig tudott beszélni vagy nyelni.

Soha ne tartsd vissza a tüsszentést Forrás: Shutterstock

A nagy erejű tüsszentés visszatartásával sikerült átszakítania a torkát,

pattogó, csikorgó hangokat hallott, mely a mellkas mély szöveteibe és izmaiba eljutott légbuborékok miatt keletkezett. A férfi kórházba került, ahol erős gyógyszereket kapott és egy csövön keresztül táplálták, míg a szövetek helyre nem álltak. Természetesen ez nem az általános következménye a tüsszentés visszatartásának, hanem a legrosszabb dolog, ami történhet, de elég elrettentő ahhoz, hogy senki ne próbálja meg befogni az orrát és száját – írja a Men's Health.

Komoly betegséggel küzd az elhunyt Orbán Józsi volt szerelmehttp://www.life.hu/drlife/20180811-komoly-betegseggel-kuzd-az-elhunyt-orban-jozsi-volt-szerelme-andrea.htmlAhogy írtunk róla, Andrea tizenöt év után elhagyta a beteg zenészt, de később mégis megcáfolták ezt a híresztelést, vagy legalábbis arról szóltak a hírek, hogy a nő visszament Orbán Józsefhez. Most kiderült, Andrea is komoly egészségi gondokkal küzd, ezért nem tudott megfelelően párja mellett állni. Dr. LifeOrigoFekélyes lett a férfi pénisze, majd leesett: kiderült, rákos volt, majd meghalt (18+)http://www.life.hu/drlife/20180811-fekelyes-lett-a-ferfi-penisze-majd-leesett-kiderult-rakos-volt-majd-meghalt.htmlRitka betegségben szenvedett a férfi: antibiotikumot kapott fekélyes péniszére, ám a nemi szerve leesett. Később kiderült, rákos, nem is tudták megmenteni az életét. Dr. LifeThinkstockNincs jól a nagybeteg Székhelyi Józsefhttp://www.life.hu/drlife/20180811-nincs-jol-a-nagybeteg-szekhelyi-jozsef-szinesz.htmlA Jászai Mari-díjas színész, Székhelyi József minden erejével azon dolgozik, hogy legyőzze a gyilkos kórt, mégis sokszor azt érzi, szervezete feladja a harcot. A közismert művész nincs jól, de bízik a gyógyulásában. Dr. LifeOrigoKozso néhány évvel ezelőtt agyvérzést kapott, könnyek között mesélt rólahttp://www.life.hu/drlife/20180810-kozso-nehany-evvel-ezelott-agyverzest-kapott-konnyek-kozott-meselt-rola.htmlAgyvérzést kapott 4 évvel ezelőtt Kozso, újra meg kellett tanulnia beszélni. A zenész hosszú ideje nem beszélt magánéletéről, most könnyek között mesélt. Dr. LifeOrigoTóth Vera részt vett a Sziget Fesztivál HIV-szűrésénhttp://www.life.hu/drlife/20180810-toth-vera-reszt-vett-a-sziget-fesztival-hiv-szuresen.htmlTóth Vera is alávetette magát a HIV-szűrésnek, melyet a Sziget Fesztiválon már 13 éve lehet teljesen ingyenesen elvégeztetni. Dr. LifeOrigoEzért ne töltsd újra a PET-palackothttp://www.life.hu/drlife/20180810-ezert-ne-toltsd-ujra-a-pet-palackot.htmlSzakemberek azt ajánlják, soha ne töltsük újra a PET-palackokat, ugyanis súlyosan megbetegíthet. Dr. LifeAFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.