A szundizás tönkreteszi a szervezetedet a tudosók szerint

Forrás: Thinkstock -
szundi alvás szervezet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tudósok szerint sokkal jobb, ha 10 perccel későbbre állítod az ébresztőt, mint folyton visszaaludni.

Nehéz megállni, hogy ne nyomjunk rá a szundi gombjára, nagyon csábító a gondolat, hogy még 10 percig ágyban maradhassunk, de valójában ez többet árt, mint használ, legalábbis a kutatók szerint.
Az alvási ciklus megkezdésével az agyunk mély álomba küldene minket, ehelyett azonban ismét felriadunk. Ez pedig nem tesz jót a szervezetünknek.

A szundizás tönkreteszi a szervezetet Forrás: Thinkstock

Végül úgy érzed majd magad, mintha nagyon rosszul aludtál volna egész este. Még akkor is, ha úgy aludtál, mint egy baba. Ráadásul a az agyad és a tested összezavarodik a szunditól. Miután felébredtél és megmozdultál azt mondod az agyadnak, hogy ideje lefeküdni. Ha ez tovább folytatódik, akkor még jobban összezavarodik a szervezet" – mondta a szakértő. Inkább azt ajánlják, hogy 10 perccel későbbre állítsa mindenki az ébresztőjét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.