Ezért ne vedd soha a szádon keresztül a levegőt

Forrás: BSIP/Alice S. / BSIP/Alice S. -
légzés betegség levegő oxigén
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szakember elárulta, milyen betegségeket okozhat, ha nem az orrunkon, hanem a szánkon keresztül lélegezzük be a levegőt.

A szájon át való légzés komoly egészségügyi problémákat okozhat, erre figyelmeztet Dr. Lewis Ehrlich ausztrál fogorvos. A szakember a DailyMailnek elmondta, orron keresztül ajánlott levegőt venni, az orr ugyanis egy természetes szűrőrendszerként funkcionál, amely segíti a betegséget okozó baktériumok és a toxinok kiszűrését.

Jobb, ha az orrodon keresztül veszel levegőt Forrás: BSIP/Alice S. / BSIP/Alice S.

A szájon át lélegzés olyan komoly problémákat okozhat, mint például a kiszáradás, így ugyanis megszűnik a nyál védőfunkciója. A nyál további természetes képessége, hogy elpusztítja a baktériumokat, amelyek savakat termelnének. Amennyiben megváltozik a nyál normál pH-értéke, a fogzománc könnyen megrongálódhat.

Az orr a beérkező levegőt megszűri, kissé megnedvesíti és melegíti. Így segít elkerülni a különböző légzési problémákat, például az allergiát, a szénanáthát és megóvja a mandulákat. Emellett a szaglószervünk elősegíti az oxigén és a széndioxid kiegyensúlyozott áramlását.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.