Kiderült, mi volt az eddigi legelképesztőbb baleset a magyar fesztiválokon

2018.08.17. 19:50

A legnagyobb zenei fesztiválok egészségügyi kontingensének operatív vezetője, Kupsza Péter elárulta, mi volt az eddigi legemlékezetesebb eset munkája során.

A fesztiválokon könnyen előfordulnak balesetek, de szerencsére minden helyszínen van egy nagyobb csapat, akik elsősegélynyújtással foglalkoznak. A legnagyobb zenei fesztiválok egészségügyi kontingensének operatív vezetője, Kupsza Péter most egy érdekes történetet osztott meg a Riposttal. Elárulta, hogy élete egyik legemlékezetesebb esete, ahol segédkeznie kellett néhány évvel ezelőtt, a Hegyalja Fesztiválon történt.

Egy srác, a bulis napok hatására romantikus hangulatba került, és úgy érezte, ezt ki kell mutatnia barátnője felé is. Azzal kezdte, hogy a sátorban meggyújtott egy rakat teamécsest, majd egy gázégőn főzni kezdte szerelme kedvenc teáját. Szépen alakultak a dolgok, adtak a romantikának, csak éppen azzal nem számoltak, hogy a gáz szép lassan megtelíti a sátrat. Végül a gyertyák lángja belobbantotta a teret, és egy hatalmas robbanás kíséretében gyakorlatilag elsöpörte a sátrat" – mesélte.

A kép csak illusztrációFotó: Rockstar Photographers

Persze így utólag viccesen hangzik, azért igencsak nagy volt a rémület a helyszínen.

Amikor odaértünk a helyszínre, csak a körben elszenesedett fű jelezte, hogy korábban ott egy sátor állt. A srác és a lány, halálra vártan ültek a kör közepén, és egy szál szőr nem sok, annyi sem maradt rajtuk. A cuccok és maga a sátor szanaszét hevert a környéken. Komoly bajuk az ijedségen túl nem lett, de így is be kellett vinni őket az égési osztályra."

fesztiválHegyalja Fesztiválkórházbaleset