Havi 3 szelet csokoládé csökkentheti a szívelégtelenség kockázatát

Forrás: Shutterstock -
szívelégtelenség csokoládé erek egészség szív
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A csokoládét mindenki szereti, ám tudjuk, hogy a túlzott fogyasztása rossz hatással lehet egészségünkre. Jótékony hatását már kevesebben ismerik, ugyanis orvosok állítják, hogy havi 3 szelet jó minőségű keserű csokoládé csökkentheti a szívelégtelenség kockázatát. 

Ha valaki túl sok csokoládét fogyaszt, túl sok cukrot és zsírt visz be a szervezetébe. Így akár 17 százalékkal növelheti a szívelégtelenség kockázatát.

Fontos a jó minőségű csokoládé Forrás: Shutterstock

Ám a Dailymailcikke szerint New York-i Mount Sinai kórház orvosai azt állítják, hogy a csokoládé mértékletes fogyasztása akár 13 százalékkal is csökkentheti a szívelégtelenség kockázatát. De mennyi is az a mértékletes mennyiség? A kutatók havi 3 szelet csokoládét javasolnak, amely nem más, mint jó minőségű keserű csokoládé.

Azt állítják, hogy a csokoládéban lévő flavonoidok gyulladáscsökkentőek és jó hatással vannak az erek egészségére.

Visszafordíthatatlan deformációkat okozhat a rossz cipőválasztáshttp://www.life.hu/drlife/20180901-visszafordithatatlan-deformaciokat-okozhat-a-rossz-cipovalasztas.htmlSem a túl lapos, sem pedig a túl magas cipő nem tesz jót a lábaknak. Azzal azonban csak kevesen számolnak, hogy a tartós helytelen cipőviselés visszafordíthatatlan károkat okozhat, sőt a fejünk is megfájdulhat. Dr. LifeOrigoPalvin Barbi szeme bevérzett: fotóhttp://www.life.hu/drlife/20180831-palvin-barbi-szeme-beverzett.htmlNem tudni pontosan, mi történt Palvin Barbi szemével, de nem tűnik egészségesnek. Dr. LifeOrigoBaleset érte Csonka András: csúnyán megütötte a kezéthttp://www.life.hu/drlife/20180831-baleset-erte-csonka-andras-kezet.htmlCsonka Andrást komoly baleset érte egy forgatás szünetében. Attól félt, hogy eltört a keze. Dr. Life--Néhány tipp az allergiára: nem késő harcolni a parlagfűvelhttp://www.life.hu/drlife/20180831-nehany-tipp-az-allergiara-nem-keso-harcolni-a-parlagfuvel.htmlNem túlzás kijelenteni: még mindig tombol az allergiaszezon. A parlagfűtől szenvedők számára a nyár vége igazi kínzás lehet. Ha már mindent megpróbáltunk, de a helyzet nem javult, íme néhány last minute tipp és kíméletes megoldás az elkövetkező néhány, pollenben gazdag napra dr. Sebő Zsuzsanna gyermekgyógyásztól. Dr. Life--Napokig ivott és nem fürdött az elvonókúra előtt Ben Affleckhttp://www.life.hu/drlife/20180831-napokig-ivott-es-nem-furdott-az-elvonokura-elott-ben-affleck.htmlElvonókúrára vitte volt felesége, Jennifer Garner Ben Afflecket. Most egy bennfentes elárulta, hogy ilyen állapotban volt a színész, mielőtt segítséget kapott. Dr. Life--Molnár György Elefánt harcol a rákkal, túl van a műtétenhttp://www.life.hu/drlife/20180830-molnar-gyorgy-elefantot-harcol-a-rakkal-tul-van-a-muteten.htmlDaganatot találtak az Omega gitárosának, Molnár György Elefántnak húgyhólyagjában. Túl van a műtéten, bizakodó állapotával kapcsolatban. Mint mondta: biztos benne, hogy gyermekeinek nem kell apa nélkül felnőniük. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.