Visszafordíthatatlan deformációkat okozhat a rossz cipőválasztás

vádli deformáció fájdalom cipő láb
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sem a túl lapos, sem pedig a túl magas cipő nem tesz jót a lábaknak. Azzal azonban csak kevesen számolnak, hogy a tartós helytelen cipőviselés visszafordíthatatlan károkat okozhat, sőt a fejünk is megfájdulhat. 

A láb- és hátfájdalmak mellett fejfájást is okozhat, ha tartósan viselünk nem megfelelő cipőt. A Borscikke szerint a szűk orrú lábbelikben az ujjak összenyomódnak, ami miatt harántsérülés, ujjgörbülés, kalapácsujj vagy bütyök is kialakulhat, az elváltozások egy része pedig visszfordíthatatlan is lehet.

Segíthet a napi többszöri cipőváltás Forrás: Shutterstock

Az ideális sarokmagasság a 2-3 centiméter, ugyanis az sem jó, ha túl magas, de az sem, ha túl lapos a cipőnk sarka. A teljesen lapos cipőkhöz mindenképp talpbetét viselését ajánlják, hogy a sarok megfelelő alátámasztást kapjon. Ám a napi többszöri cipőváltás is segíthet az elváltozások megelőzésében.

Palvin Barbi szeme bevérzett: fotóhttp://www.life.hu/drlife/20180831-palvin-barbi-szeme-beverzett.htmlNem tudni pontosan, mi történt Palvin Barbi szemével, de nem tűnik egészségesnek. Dr. LifeOrigoBaleset érte Csonka András: csúnyán megütötte a kezéthttp://www.life.hu/drlife/20180831-baleset-erte-csonka-andras-kezet.htmlCsonka Andrást komoly baleset érte egy forgatás szünetében. Attól félt, hogy eltört a keze. Dr. Life--Néhány tipp az allergiára: nem késő harcolni a parlagfűvelhttp://www.life.hu/drlife/20180831-nehany-tipp-az-allergiara-nem-keso-harcolni-a-parlagfuvel.htmlNem túlzás kijelenteni: még mindig tombol az allergiaszezon. A parlagfűtől szenvedők számára a nyár vége igazi kínzás lehet. Ha már mindent megpróbáltunk, de a helyzet nem javult, íme néhány last minute tipp és kíméletes megoldás az elkövetkező néhány, pollenben gazdag napra dr. Sebő Zsuzsanna gyermekgyógyásztól. Dr. Life--Napokig ivott és nem fürdött az elvonókúra előtt Ben Affleckhttp://www.life.hu/drlife/20180831-napokig-ivott-es-nem-furdott-az-elvonokura-elott-ben-affleck.htmlElvonókúrára vitte volt felesége, Jennifer Garner Ben Afflecket. Most egy bennfentes elárulta, hogy ilyen állapotban volt a színész, mielőtt segítséget kapott. Dr. Life--Molnár György Elefánt harcol a rákkal, túl van a műtétenhttp://www.life.hu/drlife/20180830-molnar-gyorgy-elefantot-harcol-a-rakkal-tul-van-a-muteten.htmlDaganatot találtak az Omega gitárosának, Molnár György Elefántnak húgyhólyagjában. Túl van a műtéten, bizakodó állapotával kapcsolatban. Mint mondta: biztos benne, hogy gyermekeinek nem kell apa nélkül felnőniük. Dr. LifeOrigoDerék-, hát- és lábfájdalmak gyötörték a terhesség alatt Szinetár Dóráthttp://www.life.hu/drlife/20180829-derek-hat-es-labfajdalmak-gyotortek-a-terhesseg-alatt-szinetar-dorat.htmlSzinetár Dóra közösségi oldalán vallott arról, hogy terhessége alatt komoly derék-, hát- és lábfájdalmak gyötörték. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.