5 hónapos lett Anglia legkisebb babája, aki 340 grammal született

baba császármetszés család gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kis Theo mindössze 340 grammal jött a világra tavasszal. Azóta sikerült megerősödnie és ma ő Anglia legkisebb súllyal született túlélő babája.

Kate és Jay gyermeke, a kis Theo 26 hetesen és 5 naposan március 15-én jött a világra. Súlya mindössze 340 gramm volt, nagyjából annyi, mint egy dobozos kóláé. Az orvosok nem sok esélyt adtak annak, hogy a baba sokáig éljen.

Mindig mondogattam Katie-nek, hogy minden rendben lesz. De amikor megláttam, hogy milyen kicsi a baba... Én elképzelni sem tudtam, hogy egy gyerek lehet ennyire kicsi. Akkor tudatosult bennem, hogy mennyire rémisztő a helyzet" – mesélte az édesapa.

A kép csak illusztráció Forrás: Getty Images

A császármetszésre azért került sor, mert az orvosok a 19. hétben fejlődési rendellenességet állapítottak meg a kicsinél: tovább nem tudott nőni az anyaméhben.

Theo azonban rácáfolt minden orvosi jóslatra, nem csak a szülést élte túl, hanem megerősödött és ma már büszke szülei vigyáznak rá a családi otthonukban - számolt be róla a news.com.au.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.