menstruáció tippek rövid
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Azt mindenki tudja, hogy a fogamzásgátlókkal lehet úgy trükközni, hogy a menstruáció rövidebb legyen, de nem ez az egyetlen módja annak, hogy lerövidítsük a periódust. Íme, néhány tipp.

1. Mozogj, és egyél egészségesen


A kiegyensúlyozott táplálkozás mindennek az alapja, így a hosszú menstruációs periódus elkerülésének is. Sok zöldséggel és gyümölccsel, valamint a megfelelő vízmennyiség elfogyasztásával sokat segíthetünk magunkon, de a mozgás sem utolsó, hiszen ez segít felpörgetni a vérkeringést is. Természetesen kínzó fájdalom esetén nem ajánlatos, de ha nem gyötörnek a görcsök, akkor lehet, sőt érdemes mozogni.

2. C-vitamin


Mivel jótékony hatással van az érfalakra, a megfelelő mennyiségű C-vitamin segíthet a periódus gyorsabb lefolyásában. A legjobb, ha természetes formájában visszük be a szervezetünkbe, de természetesen vitaminkészítményként is lehet, arra azonban figyeljünk, hogy az ajánlott adagnál ne vigyünk be többet.

Tippek, amelyek segítenek lerövidíteni a menstruációt Forrás: Shutterstock

3. Málnalevél tea


Ennek az italnak számos jótékony hatása van, kezdve azzal, hogy görcsoldó, de nem csak a fájdalmak enyhítésében nyújt segítséget, de csökkenti a nehéz és szabálytalan vérzést is, így nem kérdés, hogy hasznos lehet a menstruációs problémákkal küzdőknek.

4. Kerüld a tampon használatát


A tamponok rendíkül kényelemesek lehetnek, de ugyanakkor blokkolják a hüvelyi menstruációs áramlást. Ennek eredményeként pedig bizony hosszabb ideig tarthat a ciklus. Persze ezzel sokan - főleg a tampongyártók - nem értenek egyet, de érdemes kipróbálni alternatív módszereket, például a menstruációs kelyhet.

5. Orgazmus


Bár tudományosan nem bizonyított, hogy az orgazmus segítene a menstruációs periódus rövidítésében, ezzel ártani biztos nem ártunk magunknak - írja a The Sun. A szex, vagy az orgazmushoz vezető maszturbálás okozhat a méhben kis összehúzódást, amely segíti a menstruációs vér távozásást.

Megoperálták Bochkor Gáborthttp://www.life.hu/drlife/20180904-megoperaltak-bochkor-gabort.htmlA műsorvezető műtétje szerencsére jól sikerült.Dr. LifeOrigoJó híreket kapott orvosától Benkő Lászlóhttp://www.life.hu/drlife/20180903-jo-hireket-kapott-orvosatol-benko-laszlo-rak.htmlA negyedévente esedékes kontrollon járt Benkő László, akinek tavasszal sikerült felépülnie a rákról. Most elárulta, milyen híreket kapott orvosától. Dr. Life--Rémisztő baleset érte Tillát a MasterChef forgatásánhttp://www.life.hu/drlife/20180903-remiszto-baleset-erte-tillat-a-tv2-masterchef-forgatasan.htmlRémisztő dolog történt a MasterChef VIP forgatásán: Tilla úgy elvágta az ujját, hogy abból ömlött a vér. Dr. LifeOrigoKulka János festményekkel fejezi ki azt, amit szavakkal nem tud: így kommunikál a színészhttp://www.life.hu/drlife/20180903-kulka-janos-festmenyekkel-fejezi-ki-azt-amit-szavakkal-nem-tud-igy-kommunikal-a-szinesz.htmlKulka János 2016 áprilisában kapott storke-ot. Az ország egyik legtehetségeseb színésze azóta minden nap küzd a betegséggel, egyre jobban van.Dr. LifeOrigoÍgy hat a lelki egészségünkre az, hogy mit eszünk: a nőket jobban befolyásoljahttp://www.life.hu/drlife/20180902-a-nok-erzelmi-joletet-jobban-befolyasolja-az-etrend-mint-a-ferfiaket.htmlA nőknek sokkal több kulcsfontosságú tápanyagra lehet szükségük az érzelmi jólétük fenntartásához, mint a férfiaknak - derült ki a New York-i Állami Egyetem kutatóinak új tanulmányából.Dr. Life--Sose vedd meg a fehér csíkos csirkemellet: egészségtelenhttp://www.life.hu/drlife/20180902-sose-vedd-meg-a-feher-csikos-csirkemellet-egeszsegtelen-egy-tanulmany-szerint.htmlAz egészségtudatosan táplálkozók sokkal gyakrabban választják a csirkemellett a vörös húsok helyett, ám arra már nem mindenki figyel, hogy megfelelő minőségű kerüljön a kosarába. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.