Nagyobb az esély a szív- és érrendszeri megbetegedésekre, ha 5 órát alszol

Forrás: Shutterstock -
betegség szív- és érrendszeri betegségek alvás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Általában minden felnőtt az alvásidőből csippent le azért, hogy elvégezhesse a napi teendőit, pedig ez nagyon nincs jó hatással az egészségre.

A rohanó életmód és a sok teendő miatt az alvásidő lesz egyre kevesebb, pedig elég nagy veszélynek teszik ki magukat azok, akik 5 órákat alszanak egy nap. Még az egészségtelen életmódnál is nagyobb veszélyeket jelent az alváshiány egy új kutatás szerint.

Sokat kockáztatunk a kevés alvással Forrás: Shutterstock

Ez pontosan azt jelenti, hogy azoknál a férfiaknál, akik kevesebbet alszanak kétszer akkora a valószínűsége a szív- és érrendszeri megbetegedéseknek azokhoz képest, akik 6-8 órát pihennek.
Még akkor is így van, ha azok, akik többet alszanak egészségtelenebb életmódot folytatnak. Az alvás hiánya legalább olyan rossz és veszélyes, mint a cigarettázás vagy az elhízás – írja az Escardio.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.