derékfájdalom fájdalom gyakorlat hátfájás teniszlabda
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tudtad? Egyetlen teniszlabda is segíthet abban, hogy megszabadulj a hát- és derékfájástól.

Felmérések szerint tízből egy embernek vannak alsó háttájéki fájdalmai és a hátfájás az egyik vezető ok, hogy az ember képtelenné válik a munkavégzésre. Van azonban egy egyszerű módszer, amivel magad is orvosolhatod ezt a problémát, mindössze egy teniszlabdára lesz szükséged hozzá - írja a The Hearty Soul.

A lényeg, hogy helyezkedjünk el ülő vagy fekvő helyzetben és a labdát tegyük a fájdalmas pont alá. Ha ráhelyezkedtél, karjaiddal és lábaddal támaszd meg magad, majd nehezkedj rá a labdára és tartsd így 15 másodpercig. Próbáld meg a masszázst is: mozgasd meg testedet úgy, hogy a labda a fájdalmas területeket masszírozza.

Tévhitek a női test működéséről: van olyan férfi, aki azt hiszi, a menstruáció egy hónapig tarthttp://www.life.hu/drlife/20180908-tevhitek-a-noi-test-mukodeserol-van-olyan-ferfi-aki-azt-hiszi-a-menstruacio-egy-honapig-tart.htmlTermészetesen nem kell mindent tudni a női test működéséről, de azért vannak olyan dolgok, amikkel a férfiaknak sem árt tisztában lenniük. Ilyen a menstruációs ciklus, valamint a terhesség is. Ezek olyan alapvető dolgok, amiről azt hihetnénk, mindenki tudja, hogyan működnek, pedig nem. Egyes férfiak kirívó tudatlanságát osztották meg a nők. Dr. LifeOrigoÍgy él a Hutchinson-Gilford progeriában szenvedő 11 éves kis Adalia Rosehttp://www.life.hu/drlife/20180908-igy-el-a-hutchinsongilford-progeriaban-szenvedo-11-eves-kis-adalia-rose-hetszer-gyorsabban-oregszik.htmlRendkívül ritka, világszerte mindössze 500 embert érintő genetikai betegséggel, a Hutchinson-Gilford progeriával él a 11 éves kis Adalia Rose. A kislány hétszer olyan gyorsan öregszik, mint mások. Dr. Life--A kézszárítók egyáltalán nem higiénikusak: szétterítik a baktériumokat az egész helyiségbenhttp://www.life.hu/drlife/20180908-a-kezszaritok-egyaltalan-nem-higienikusak.htmlSokan hiszik, hogy a kézszárítók higiénikusak, azonban egy új kutatás szerint undorítóak. Te sem akarod majd használni. Dr. Life--A vastagbélrák a leggyakoribb daganatos megbetegedés a magyarok körébenhttp://www.life.hu/drlife/20180908-a-vastagbelrak-a-leggyakoribb-daganatos-megbetegedes-a-magyarok-koreben-fontos-a-szures.htmlMagyarország a világelső a vastagbélrák előfordulásában, évente mintegy 5000 ember hal bele a betegségbe - mondta Fuszek Péter egyetemi adjunktus szombat reggel az M1 aktuális csatornán.Dr. Life--Szokások, melyek befolyásolják a cukorbetegség kialakulásáthttp://www.life.hu/drlife/20180908-szokasok-melyek-befolyasoljak-a-cukorbetegseg-kialakulasat.htmlMa már egyre többen törekszenek az egészséges életmódra, amellyel az elhízást és egyéb betegségeket is elkerülhetik, úgy mint a cukorbetegség. Alapvetően a testmozgással és a változatos étrenddel nem lehet mellélőni, de vannak még olyan mindennapi szokások, melyek befolyásolják a cukorbetegség kialakulását, pedig talán nem is gondoltad volna. Ezek azok. Dr. LifeOrigoNagyobb az esély a szív- és érrendszeri megbetegedésekre, ha 5 órát alszolhttp://www.life.hu/drlife/20180908-nagyobb-az-esely-a-sziv-es-errendszeri-megbetegedesekre-ha-5-orat-alszol.htmlÁltalában minden felnőtt az alvásidőből csippent le azért, hogy elvégezhesse a napi teendőit, pedig ez nagyon nincs jó hatással az egészségre. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.