Vérmérgezést kapott egy kislány, miután zokni nélkül próbált cipőt

Forrás: Shutterstock -
orvos vérmérgezés próba cipő kórház kezelés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Cipőt vásárolt egy négyéves kislány az édesanyjával, ám óvatlanok voltak, zokni nélkül próbálta a lábbeliket. A gyermek vérmérgezést kapott, napokat töltött króházban. 

A négyéves Sienna Rasul cipőt vásárolt édesanyjával, ám zokni nélkül húzta lábára a lábbeliket. Ezután vérmérgezéssel került kórházba.

Az orvosok szerint velószínűleg előzőleg már lehetett egy seb a kislány lábán, melybe így bejuthattak a baktériumok - írja a The Sun. Sienna 5 napot töltött kórházban édesanyjával, a 26 éves Jodie Thomasszal.

Zokni nélkül próbált cipőt, vérmérgezést kapott a kislány Forrás: Shutterstock

Az édesanya észrevette a fertőzést lánya lábán, körberajzolta, hogy megnézze, terjed-e a fertőzés. Másnapra nagyobb lett a heg és a láza is felszökött. A kórházban antibiotikummal kezelték az orvosok, Jodie pedig szeretné felhívni a szülők figyelmét arra, hogy mindig adjanak zokni a gyerkek lábára, amikor cipőt próbálnak.

"Sienna nagyon beteg volt, a fertőzés a lábán bukkant fel és terjedt a többi testrészére" - mondta az édesanya.

"Nagyon örülök, hogy gyorsan kórházba szállítottam" - tette hozzá.

Dr. Ron Danielselmondta: "Ez az ijesztő eset megmutatja nekünk, hogy a szepszis válogatás nélkül támad, és bármikor felbukkanhat bárhol."

Ha szeretnéd megnézni a kislány lábáról készült képeket, kattints ide!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.