A nőknek 20 perccel több alvásra lenne szükségük, mint a férfiaknak

Forrás: BELGA/AFP/Leyla Vidal -
nők kutatás alvás férfiak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kutatók kiderítették, hogy a nőknek több alvásra van szükségük, mint a férfiaknak.

A kutatók 210 középkorú nőt és férfit vizsgáltak meg és arra a következtetésre jutottak, hogy a hölgyeknek 20 perccel több alvásra van szükségünk, mint az uraknak.

Mindennek az az oka, hogy a női agy napközben sokkal keményebben dolgozik.

Az alvásnak az a legfontosabb funkciója, hogy lehetővé tegye az agy helyreállását, javítását. Minél inkább megdolgoztatjuk napközben, annál több pihenésre van szüksége éjszaka. A nőkre jellemző az úgynevezett multitasking, azaz hogy egyszerre több dologgal is foglalkoznak, rugalmasak, és ennek következtében sokkal inkább igénybe veszik az agyukat, mint a férfiak. Emiatt az alvásigényük is nagyobb. Ez nagyjából 20 percet jelent" – magyarázta a kutatás vezetője, Jim Horne az Independentnek.

A nőknek több alvásra van szükségük Forrás: BELGA/AFP/Leyla Vidal
Élő adásban hunyt el Rita Jitendra indiai professzorhttp://www.life.hu/sztarok/20180914-elo-adasban-elhunyt-rita-jitendra-indiai-professzor.htmlÉlő adásban történt tragédia az indiai Good Morning J&K show-ban: elhunyt a sztárvendég. TV + Sztárok--Rácz Gigi Krisna-tudatúként éli mindennapjaithttp://www.life.hu/sztarok/20180914-racz-gigi-krisna-tudatukent-eli-mindennapjait.htmlRácz Gigi megtalálta élete mélyebb értelmét: Krisna-tudatúként él, de még nem tud minden szabályt betartani. TV + SztárokOrigoKéssel a kezében lépett oda egy férfi Pásztor Annáhozhttp://www.life.hu/sztarok/20180914-kessel-a-kezeben-lepett-oda-egy-ferfi-pasztor-annahoz.htmlPásztor Annához a napokban egy férfi lépett oda késsel a kezében. Egy szemtanú számolt be az esetről. TV + SztárokFotó: Szabó Gábor - OrigoKiszel Tünde elárulta, hogy megengedné-e lányának a félaktothttp://www.life.hu/sztarok/20180914-kiszel-tunde-elarulta-hogy-megengednee-lanyanak-a-felaktot.htmlKiszel Tünde támogatja lányát a modellkarrierjében, és elárulta, mennyi ruhától szabadulhat meg Donatella a kamerák előtt. TV + SztárokOrigoÁllítják: képes érzelmei kimutatására Michael Schumacherhttp://www.life.hu/sztarok/20180914-allitjak-kepes-erzelmei-kimutatasara-michael-schumacher-vilagbajnok-sibaleset-utan.htmlKét családtagra hivatkozva ír a Paris Match című lap Michael Schumacher állítólagos állapotáról. TV + Sztárok--Kárász Zénó szerint Ádám Tamást megtörte, hogy alig akadt munkájahttp://www.life.hu/sztarok/20180913-karasz-zeno-szerint-adam-tamast-megtorte-hogy-alig-akadt-munkaja.htmlKárász Zénó először szólalt meg kollégája és barátja, Ádám Tamás halála kapcsán. TV + Sztárok--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.