Heather Lawson Usher-szidrómában szenved, siketen és vakon éli életét

siket jelbeszéd Heather Lawson Usher-szindróma vak bakancslista
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Siketen született, ám csak később vakult meg az Usher-szindrómával született Heather Lawson. Már elmúlt 50 éves, rájött, hogyan élhet teljes életet. 

Semmi nem lát és semmit sem hall Heather Lawson, az Usher-szindrómával született nő. Az asszony születése óta siket, de csak később vakult meg. Amikor sötétségbe borult az élete, úgy érezte, nincs miért tovább élni, depresszióba esett. Ám úgy döntött, nem hagyja magát, megpróbál teljes életet élni.

A Nuus cikke szerint ugyanis az Usher-szindrómások értelmi és szociális képességei nem sérülnek, ugyanúgy igénylik a társas tevékenységeket, mint mások. Így van ezzel Heather is. Tenyerével kommunikál. Oda rajzolják fel neki a jelbeszéd jeleit, majd ő is a keze segítségével válaszol. Az emberi reakciókra vonatkozó jeleket pedig térdére rajzolják fel.

Nemrégiben bakancslistát is készített magának, amelyből már teljesült az elefántsimogatás és az ejtőernyőzés. Az űrrepülés azonban még hátra van.

Zalatnay Sarolta őszintén beszélt arról, hogyan győzte le a rákothttp://www.life.hu/drlife/20180928-zalatnay-sarolta-oszinten-beszelt-arrol-hogyan-gyozte-le-a-rakot.htmlA szűrések fontosságára hívja fel a figyelmet Zalatnay Sarolta, hiszen ő is megküzdött a petefészekrákkal. Mint mondta: a véksőkig kell harcolni. Dr. Life--Medveczky Ilona kezét meg kellett műtenihttp://www.life.hu/drlife/20180927-medveczky-ilona-kezet-meg-kellett-muteni.htmlJobb kezét törte el évekkel ezelőtt Medveczky Ilona, most pedig a balt kellett műteni. A 76 éves táncművésznő egyelőre még nem tudja, hogyan látja majd el a ház körüli teendőket, de azt mondja, megoldja, ahogy eddig is. Dr. Life--Női tabuk: Mindent a hüvelyfolyásrólhttp://www.life.hu/drlife/20180927-milyen-a-huvelyfolyas-ha-minden-rendben-van-es-milyen-ha-nem.htmlVannak az életben tabutémák, amikről nem szívesen beszélünk. Ilyenek például az intim fertőzések is, amelyeket az ember sokszor a legjobb barátnőjével vagy testvérével sem beszél meg. A tudatos nők, ha bármilyen változást is tapasztalnak odalent, orvoshoz fordulnak, a kevésbé bátrak először általában az internet segítségével igyekeznek utánajárni a dolgoknak. Ilyen lehet az is, amikor a szokásostól eltérő hüvelyfolyást tapasztalunk, ami egyébként sok esetben teljesen természetes jelenség. Hogy egy kicsit segítsünk eligazodni abban, mi számít természetesnek és mi az, ami már nem, összegyűjtöttünk ebben a témában néhány hasznos információt. Íme! Dr. LifeOrigoAmikor a tinilány intim dolgokról kérdez, te mit válaszolsz?http://www.life.hu/drlife/hirdetes/20180927-anya-lanya-intim-kerdesek.htmlAnyák örök dilemmája, hogyan beszélgessenek lányaikkal intimebb kérdésekről. Angélának kapóra jött a rossz idő, mert így a hétvégét a tévé elé bekuckózva, kettesben tölthette gimnazista lányával. A maratoni sorozatnézés közben a tini magától is feltette a benne feszülő „intim” kérdéseket. HirdetésAmikor a tinilány intim dolgokról kérdez, te mit válaszolsz?http://www.life.hu/drlife/hirdetes/20180927-intim-fertozes.htmlAnyák örök dilemmája, hogyan beszélgessenek lányaikkal intimebb kérdésekről. Angélának kapóra jött a rossz idő, mert így a hétvégét a tévé elé bekuckózva, kettesben tölthette gimnazista lányával. A maratoni sorozatnézés közben a tini magától is feltette a benne feszülő „intim” kérdéseket. HirdetésPásztor Erzsi nehéz 8 hónapon van túl, betegségéről mesélthttp://www.life.hu/drlife/20180926-pasztor-erzsi-nehez-8-honapon-van-tul-betegsegerol-meselt.htmlNyolcvankettedik születésnapját ünnepli Pásztor Erzsi Kossuth-, Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színművésznő. Az összes nyári fellépését lemondta betegség miatt, most újult erővel kezd neki a következő évadnak. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.