Ausztráliában néhány évtized múlva eltűnhet a méhnyakrák

Forrás: AFP Illusztráció -
HPV betegség kutatás gyógyítás orvos méhnyakrák
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha a jelenlegi ütemben történik a méhnyakrák szűrése és a HPV elleni oltás népszerűsítése, akkor néhány év múlva majdnem teljesen eltűnhet a betegség Ausztráliából.

Hatalmas áttörés előtt áll Ausztrália, ugyanis néhány év múlva teljesen eltűnhet az országból a méhnyakrák. Az Új-dél-walesi Rákkutatási Tanács szerint 2022-re 100 ezer nő közül 6-nál kevesebbnél alakul majd ki a méhnyakrák, 2047-re ez a szám egyre csökkenhet, ami már teljes eltűnést jelent. Az eredményt nem a puszta szerencsének köszönhetik, nagyon sokat tettek érte.

Élen jár Ausztrália a méhnyakrák megelőzésében Forrás: AFP Illusztráció

Arra azonban figyelmeztetnek az orvosok, hogy a betegség csak akkor fog eltűnni az országból, ha a vakcináció és a szűrések a jelenlegi ütemben folytatódnak – ír a Lancet brit orvosi lapra hivatkozva a HVG.

Ausztrália egyébként az elsők között volt, akik 2007-ben bevezették a lányoknál a HPV-védőoltást, amit a fiúkra is átterjesztettek.

Ben Affleck befejezte az elvonókúráthttp://www.life.hu/drlife/20181005-ben-affleck-befejezte-az-elvonokurat.htmlBen Affleck 40 napig volt elvonón alkoholproblémái miatt. A programot befejezte, és közösségi oldalán üzent az embereknek. Dr. Life--A diétás üdítőkben található édesítők nagy része rossz hatással van a bélbaktériumokrahttp://www.life.hu/drlife/20181005-a-dietas-uditokben-talalhato-edesitok-nagy-resze-rossz-hatassal-van-a-belbakteriumokra.htmlA diétás üdítőkben található édesítőszerek nagy része nincs jó hatással a szervezetre: tönkreteszik a bélbaktériumokat. Dr. Life--Hüvelykúp: nemcsak fertőzések esetén jó, a megelőzésben is segíthttp://www.life.hu/drlife/20181001-mindent-a-huvelykupokrol.htmlMinden nő tudja, hogy a hüvely érzékeny terület, fontos odafigyelni a higiéniájára, fertőzés esetén elengedhetetlen a megfelelő kezelés kiválasztása, illetve sokat tehetünk annak érdekében is, hogy megelőzzük a bajt odalent. A különböző hatóanyagú hüvelykúpok nagy segítségünkre lehetnek, lássuk, mit tudnak ezek a készítmények. Dr. LifeOrigoKiderült, miért lesz a lakosság 10 százaléka balkezeshttp://www.life.hu/drlife/20181005-kiderult-miert-lesz-a-lakossag-10-szazaleka-balkezes.htmlMindössze a lakosság 10 százaléka mondhatja el magáról, hogy balkezes. Sokáig úgy gondolták, hogy ennek a különböző agyféltekék működéséhez van köze, ám egy friss kutatás szerint inkább a gerincvelő az, ami ezért felelős. Dr. Life--Rászokott a korai lefekvésre a blogger: ilyen hatással van ráhttp://www.life.hu/drlife/20181004-raszokott-a-korai-lefekvesre-a-blogger-ilyen-hatassal-van-ra.htmlEgy amerikai blogger úgy döntött, megpróbál átszokni a korai fekvésre: éjfél helyett este kilenckor ment ágyba, így hatott a szervezetére. Dr. LifeOrigoPár megállónyi séta is meghosszabbíthatja az életünkethttp://www.life.hu/drlife/20181004-par-megallonyi-seta-is-meghosszabbithatja-az-eletunket.htmlHajlamosak vagyunk kicsit ellustulni, főleg a hideg időben, amikor nem akarunk túl sok időt a lakáson kívül tölteni. Pedig egy mindennapos rövid séta meghosszabbíthatja az életet. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.