A füge lehet az új csodaszer a megfázás ellen

Forrás: Shutterstock -
vitamin füge köhögés megfázás gyógymód
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A citrom és a gyömbér is az őszi-téli megfázós időszak elengedhetetlen kelléke, hiszen gyógyírt jelenthetnek kínjainkra. Ám sokan nem tudják, hogy fügéből is érdemes tartanunk otthon néhány szemet. 

Sokan szeretik a fügét, ám csak kevesen tudják, hogy hatásos ellenszere lehet a megfázásnak és a köhögésnek. A Bors cikke szerint remek A-, B1-, B2-, C-, E és K-vitamin, antioxidánsok és Omega3-zsírsavak.

Gyógyír lehet a füge Forrás: Shutterstock

Rengeteg vizet és növényi cukrot tartalmaz, amelyek energiával töltik fel a megfáradt, kimerült szervezetet. Enyhítheti a székrekedést, az aranyérfájdalmat, a szív- és érrendszeri betegségekre is kiváló. De kiváló a légúti megbetegedések okozta tünetek enyhítésére, torokgyulladás, megfázás esetén is nagy segítség.

Sara Meucci aktmodell mentális betegséggel küzd, kitépte saját hajáthttp://www.life.hu/drlife/20181010-sara-meucci-aktmodell-mentalis-betegseggel-kuzd-kitepte-sajat-hajat.htmlSzálanként tépte ki saját haját és testszőrzetét Sara Meucci aktmodell. A trichotillománia nevű mentáis betegséggel küzd, így a belső késztetésnek nem tudott ellent mondani. Most már boldognak érzi magát. Dr. Life--Szakértő elárulta, elegendő-e hét óra alváshttp://www.life.hu/drlife/20181010-szakerto-elarulta-elegendo-e-het-ora-alvas.html7 óra alvás után is úgy érzed, hogy kialvatlan vagy? Szakértő most elárulta, mi lehet az oka ennek. Dr. LifeOrigoKis híján elvesztette hangját Pokorny Lia: szakember segített nekihttp://www.life.hu/drlife/20181010-kis-hijan-elvesztette-hangjat-pokorny-lia-szakember-segitett-neki.htmlPokorny Lia elárulta, szerencsére sikerült kigyógyulnia hónapig húzódó hangszálgyulladásából és nemrég életmódot is váltott. Dr. LifeFotó: M.Schmidt János – OrigoRengeteget költött műtétekre a dán élő Barbie, Elena Rossohttp://www.life.hu/drlife/20181009-rengeteget-koltott-metetekre-a-dan-elo-barbie-elena-rosso.htmlRossz a családi körülmények közé született a koppenhágai Elena Rosso. Fiatalon rossz társaságba keveredett, úgy döntött, többé nem érdekli, hogy mit gondolnak róla mások. Számos palsztikai műtétnek vetette alá magát, ma már úgy néz ki, mint egy élő Barbie baba. Dr. Life--Lady Gaga fájdalmas betegségéről vallotthttp://www.life.hu/drlife/20181009-lady-gaga-fajdalmas-betegsegerol-vallott.htmlLady Gaga fájdalmas betegségéről nem először nyilatkozik, de azért is igyekszik nagyon őszintén és nyíltan beszéni erről, mert sokan szenvednek a kórtól, ám az emberek nagy része nem veszi komolyan ezt a betegséget. Dr. Life--Legyőzte a rákot, de egyelőre parókát hord Marcia Crosshttp://www.life.hu/drlife/20181009-legyozte-a-rakot-de-egyelore-parokat-hord-marcia-cross.htmlA Született feleségek színésznője, Marcia Cross legyőzte a rákot, ám a kezelések miatt haja kihullott. Most parókát visel. Dr. Life

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.