Ilyen betegségekről árulkodhat nyelvünk színe

betegség nyelv száj egészség szín
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kíváncsi vagy, milyen betegségeket jelezhet a nyelved elszíneződése? Eláruljuk!

Fehér

A nyelv elfehéredése utalhat cigarettázásra, az izomzat irritációjára, de a fehér réteg akár fekélyt is jelezhet.

Piros a hegye

Ha piros a nyelvünk hegye, akkor szellemileg vagy érzelmileg stresszes időszakot élünk át.

Sárga

A sárga szín komoly gyomor- vagy veseproblémára utalhat, ugyanakkor okozhatja rossz szájhigiénia, dohányzás vagy gyógyszer.

Nyelvünk színe egészségünkről árulkodhat Forrás: Thinkstock

Barna

A barna színt rendszeres dohányzás vagy kávézás okozhatja, de sajnos komolyabb bajt, például a dohányzás okozta tüdőproblémát is jelezhet.

Kék vagy lila

Ez a két furcsa elszíneződés szívproblémára utalhat. Ebben az esetben ugyanis a szív nem pumpálja megfelelő mértékben a vért, vagy túl kevés lehet az oxigén a vérben.

Túl halvány

Vitamin- vagy ásványianyag-hiány miatt halvány színt kaphat a nyelv. Szinte egészen biztos, hogy ilyenkor A vagy B12 hiányzik a szervezetedből – írja a DailyStar.

Kórházból posztolt a Vad Fruttik énekese Likó Marcellhttp://www.life.hu/drlife/20181017-korhazbol-posztolt-a-vad-fruttik-enekese-liko-marcell.htmlKórházból posztolt a Vad Fruttik énekese: Likó Marcellnek a lábát kellett megműteni. Dr. Life--Leszakadt a Ninja Warrior versenyzőjének karjahttp://www.life.hu/drlife/20181017-leszakadt-a-ninja-warrior-versenyzojenek-karja.htmlA Ninja Warrior versenyzője felhagyott a sporttal egy tragikus baleset után: leszakadt a karja. A műsorba azért jelentkezett, mert szeretné újra megtalálni a mozgás örömét. Dr. LifeOrigo64 éve napi négy doboz kólát iszik meg Jackie Page, brit nagymama: így néz ki mosthttp://www.life.hu/drlife/20181016-64-eve-napi-negy-doboz-kolat-iszik-meg-jackie-page-brit-nagymama-igy-nez-ki-most.html13 éves kora óta naponta négy doboz Pepsit iszik meg a 77 éves brit nagymama, Jackie Page. Ez az italmennyiség nagyjából három millió kockacukrot tartalmaz. Dr. Life--Ritka rendellenességgel született egy kisfiú Romániában: két pénisze van http://www.life.hu/drlife/20181016-ritka-rendellenesseggel-szuletett-egy-kisfiu-romaniaban-ket-penisze-van.htmlOlyan ritka rendellenességgel született egy kisfiú Romániában, amilyennel még nem találkoztak az ottani orvosok: a kisbaba két pénisszel jött a világra. Dr. LifeOrigoEzek a sör fogyasztásának pozitív hatásaihttp://www.life.hu/drlife/20181016-ezek-a-sor-fogyasztasanak-pozitiv-hatasai.htmlKi gondolta volna, hogy a sör fogyasztásának rengeteg pozitív hatása van? Eláruljuk, melyek ezek! Dr. LifeOrigoSzőcs Renáta a Sztárban sztár próbáján lett rosszul: beöltözve ment orvoshozhttp://www.life.hu/drlife/20181016-szocs-renata-a-sztarban-sztar-probajan-lett-rosszul.htmlSzőcs Renáta a Sztárban sztár egyik jelmezes próbáján lett rosszul, így Rúzsa Magdinak öltözve ment el az orvoshoz. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.