Íme, a banán jótékony hatásai

hatás banán jótékony
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gyümölcsökre és zöldségekre mindenkinek szüksége van, de nem mindig tudjuk, hogy azon kívül, hogy vitamindúsak, pontosan milyen előnyökkel is jár egy-egy fogyasztása. Ha energikus, jó kedélyű és hosszú életet akarsz élni, akkor jobb, ha mostantól fogva rendszeresen eszel banánt. Ilyen előnyöket tapasztalhatsz, ha beépíted az étrendedbe.

1. Megvéd a fertőzésektől

Úgy tűnik, nem az alma az egyetlen gyümölcs, amely távolt tartja az orvost, a banán hasonló előnyöket produkálhat. Mivel nagyszerű karotionid-forrás, ami egy antioxidáns, és amelynek kiemelt szerepe van szervezetünk és egészségünk védelmében a fertőzésekkel szemben.

2. Boldoggá tesz

A banánban található egy úgynevezett triptofán nevű összetevő,ami egy olyan aminosav, amely nyugodttá, kiegyensúlyozottá, és jó kedélyűvé tesz, hiszen ez egy természetes hangulatszabályozó.

Ezért kell banánt enni Forrás: shutterstock.com

3. Gyorsan telít

A banánban rengeteg energia van, ezért ebből a gyümölcsből mindig érdemes otthon tartani: ha nagy a rohanás, inkább ezt együk, mint valamilyen gyorskaját! Hiszen ez a gyümölcs hamar normalizálja a vércukorszintet, és hosszú időre eltelít.

4. Válaszd a szívedért

Mivel káliumban és magnéziumban is gazdag, ezért jó hatással van mind a szívre, mind a vérnyomásra. Káliumtartalma emellett a csontokkal is jót tesz, a magnéziumnak pedig az anyagcsere-folyamatokban van elengedhetetlen szerepe.

5. Megvédi a gyomrot

A mindenféle ásvány és vitamin mellett, melyet a banán tartalmaz, még egy olyan enzim is van benne, amely megvédi a gyomrunkat, így elkerülhetünk mondjuk egy gyomorfekélyt.

Ennyi banánt kell enni egy héten a hosszú és egészséges életért

Mindenkit érdekel a hosszú és egészséges élet titka, a kutatók most kiderítették, hogy nem valami csodaszert kell hozzá keresni: banánt kell enni. Olvasd el erről a Life.hu cikkét!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.