Műanyagot találtak az emberi székletben

Forrás: Pixabay.com / Hans -
műanyag kutatás ürülék széklet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Műanyagdarabkákat találtak a kutatók az emberek székletében.

Döbbenetes eredményre jutottak az osztrák szakemberek egy kutatás során: műanyagot találtak az emberi ürülékben. Az IFL Science azt írja, a kutatók különböző nemzetiségű alanyok székletét vizsgálták meg alaposan és a legtöbb esetben ugyanazt találták: mikroműanyagok voltak bennük.

Hogyan kerülhet ez a szervezetünkbe? Ivóvízzel vagy épp a műanyag csomagolású élelmiszerekkel, PET-palackokból. Mindezt csak mikroszkóppal lehet kimutatni, mi magunk ezt nem érzékeljük.

A műanyag nemcsak az emésztőrendszerünkbe kerülhet be, hanem a véráramba, a nyirokrendszerbe, sőt akár a májba is.

Műanyagot találtak a székletben Forrás: Pixabay.com / Hans
Jessica Albát elrabolták gyermekkorában: egy kocsi csomagtartójában találták meghttp://www.life.hu/sztarok/20181024-jessica-albat-elraboltak-gyermekkoraban-egy-kocsi-csomagtartojaban-talaltak-meg.htmlJessica Alba élete egyáltalán nem volt traumáktól mentes: a mosolygós színésznőt elrabolták gyermekkorában. TV + Sztárok--Freddie Mercury szerette a féktelen bulikat: nők és férfiak is megfordultak az ágyábanhttp://www.life.hu/sztarok/20181024-freddie-mercury-szerette-a-fektelen-bulikat-nok-es-ferfiak-is-megfordultak-az-agyaban.htmlFreddie Mercury nagyon szerette a fényűző és gátlásoktól mentes bulikat, ahol bizony bőven volt kábítószer, ital, nők és férfiak. TV + Sztárok--Hernádi Juditot az alkoholtól féltette a lánya, Zsófihttp://www.life.hu/sztarok/20181024-hernadi-juditot-az-alkoholtol-feltette-a-lanya-zsofi.htmlBár Hernádi Judit soha nem ivott, lánya, Zsófi mindig féltette őt az alkoholtól. TV + Sztárok--Ilyen volt Katalin és Vilmos diplomaosztója: videóhttp://www.life.hu/sztarok/20181024-ilyen-volt-katalin-es-vilmos-diplomaosztoja.htmlKatalin és Vilmos 2005-ben vették át a diplomájukat, az ünnepi eseményen természetesen ott voltak a királyi család legfontosabb szereplői: Erzsébet, Kamilla és Károly herceg büszkén figyelték a leendő hercegnét és a herceget. TV + SztárokOrigoÍgy változott meg Vilmos herceg és Katalin hercegné testbeszéde az utóbbi hónapokbanhttp://www.life.hu/sztarok/20181024-igy-valtozott-meg-vilmos-herceg-es-katalin-hercegne-testbeszede-az-utobbi-honapokban.htmlEgy brit testbeszéd-szakértő elárulta, az utóbbi időben igencsak megváltozott Katalin hercegné és Vilmos herceg viselkedése. Szerelmüket az eddiginél jobban fel merik vállalni a nyilvánosság előtt: gyakrabban mosolyognak és fogják meg egymás kezét. TV + Sztárok--Miley Cyrus húga, Noah hatalmas mennyiségű marihuánával pózol: fotóhttp://www.life.hu/sztarok/20181024-miley-cyrus-huga-noah-hatalmas-mennyisegu-marihuanaval-pozol.htmlMiley Cyrus húga nem titkolja, hogy imádja a marihuánát: több kilónyi fűvel pózolt Instagram-oldalán. TV + SztárokOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.