Súlyosan beteg kislányt nevel a magyar pár: elképesztő terhet kaptak a sorstól

Forrás: Shutterstock -
betegség baba kislány szülők genetikai betegség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Panni és férje hatalmas terhet kaptak a sorstól: egy súlyosan beteg, 22 hónapos kislányt nevelnek. A szülők elképesztő türelemmel és kitartással viselik a történteket.

A kicsi Flóra 22 hónappal ezelőtt látta meg a napvilágot. Kezdetben úgy tűnt, minden rendben van vele, egészséges és szépen eszik. Hat hét elteltével azonban a nagyszülőknek feltűnt, hogy a kislány nem figyel rájuk és nem is mosolyog. Három hónapos korára már nagyon sokat sírt, majd amikor elvitték az orvoshoz, a szülők sokkoló diagnózist kaptak: a kicsinek súlyos epilepsziája van.

Flórát öt hétig kórházban kezelték, majd amikor hazaengedték, rendszeresen kellett fejlesztésre járnia. Sajnos azonban utóbbival egyáltalán nem értek el eredményt.

Tavaly októberben kiderült, hogy a kislánynak súlyos agysorvadása van, szinte csak az agytörzse működik, mintha még mindig újszülött lenne. Flórát folyamatosan vizsgálják, egyelőre pontos diagnózis nincs, csupán annyi biztos, hogy egy nagyon ritka betegségről van szó.

A gyermek nem tudja tartani a fejecskéjét, nem lát, és a szülei fecskendőből etetik hónapok óta.

A kép csak illusztráció Forrás: Shutterstock

Az édesanya, Panni és férje elképesztő türelemmel és kitartással viselik a történteket. Tudják, hogy nagyobb gyermeküknek, a 3 éves Zalánnak boldog és kiegyensúlyozott szülőkre van szüksége.

Azt gondolom, hogy kis Flóra és az ennyire beteg gyerekek valahol a Föld és a menny között lebegnek, és csak vendégségben vannak itt a földön. Talán az a tanítás, hogy még ilyen nehéz helyzetben is lásd meg a szépet, hogy erősebbek vagyunk és többre vagyunk képesek, mint gondoljuk, hogy így is lehet boldogan élni”mesélte az anyuka Peller Mariannak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.