Endometriózisáról vallott egy fiatal lány

betegség ciszta endometriózis rák gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sinead endometriózisban szenved, és közösségi oldalán szeretne támogatást nyújtani a sorstársainak.

Sinead évek óta küzd endometriózissal. Hogy ne egyedül kelljen elviselnie az ezzel járó terhet, és hogy másoknak is segíthessen, létrehozott egy Facebook-oldalt, amelyet már több mint 10 ezren követnek.

Nemrég egy olyan fotót osztott meg a közösségi oldalán, amelyen a hasa lila árnyalatú, mintha zúzódások lennének rajta.

Az, hogy az endometriózis láthatatlan, nem jelenti azt, hogy nincs ott. Képzeld el, hogy a saját tested önmagad ellen dolgozik. Képzelj el egy rákot, amely nem öl meg, de egész életedben veled marad. Képzeld el, hogy nincs rá gyógymód.”

A lánynál 2016-ban diagnosztizáltak endometriózist. Akkor döbbent rá, hogy a betegség miatt lehetséges, hogy soha nem lehet majd gyereke.

Az elején hamis információkkal láttak el az orvosok. Volt, aki azt mondta, szülj egy gyereket és meggyógyulsz. Míg más azt mondta, akkor gyógyulok meg teljesen, ha kiveszik a méhemet... Ezután egy szorongó és depressziós időszak következett az életemben” – idézi Sinead szavait a The Sun.

A lány elmesélte, hogy a fájdalom, amit érez, arra hasonlít leginkább, mintha egy tűzijáték robbanna fel a hasában, vagy egy macska akarna onnan kimászni. Vagy mintha ő lenne egy halloweeni tök, amit ki akarnak vájni...

A diagnózis felállítása után az orvosoknak sikerült eltávolítaniuk a testében lévő összenövéseket, de a fájdalom három hónap múlva visszatért.

Legutóbb a méheltávolítást javasolták neki az orvosok, ő azonban gyereket szeretne, ezért nem vállalkozik erre a beavatkozásra.

Szeretném, ha a blogom arra szolgálna, hogy segítsük egymást azokkal, akik ebben a betegségben szenvednek. Hogy mindenki tudja, nincs egyedül és közösen küzdeni is könnyebb.”

Ilyen változásokon esik át a hüvelyed az évek alatthttp://www.life.hu/drlife/20181105-ilyen-valtozasokon-esik-at-a-huvelyed-az-evek-alatt.htmlA kor nem csak külsőleg látszik meg a nőkön, velük együtt a hüvelyük is öregszik: ezekre a tünetekre kell számítani. Dr. LifeOrigoGyakrabban válnak pszichopatává azok, akik ízesítés nélkül isszák a kávéthttp://www.life.hu/drlife/20181105-gyakrabban-valnak-pszichopatava-azok-akik-izesites-nelkul-isszak-a-kavet.htmlEgy kutatás szerint azok az emberek, aki cukor és tej nélkül, feketén isszák a kávéjukat, könnyen pszichopatává válhatnak. Dr. LifeOrigoNyelvkaparással őrizhető meg a fiatalság és az egészséghttp://www.life.hu/drlife/20181105-nyelvkaparassal-orizheto-meg-a-fiatalsag-es-az-egeszseg.htmlKrémekkel, vitaminokkal és különböző gyógyhatású készítményekkel próbáljuk magunkat fiatalon és egészségesen tartani, ám most úgy tűnik, hogy létezik egy ennél egyszerűbb és olcsóbb megoldás is. Íme, a több ezer éves módszer: a nyelvkaparás. Dr. LifeThinkstockLehet, hogy korábban te is rosszul fújtad az orrodathttp://www.life.hu/drlife/20181105-lehet-hogy-korabban-te-is-rosszul-fujtad-az-orrodat.htmlKiderült, hogy egészen idáig rosszul fújtuk az orrunkat. Most eláruljuk, hogyan kellene! Dr. Life--Tüdőrákban halt meg egy szervátültetett, aki egy erős dohányos tüdejét kapta meghttp://www.life.hu/drlife/20181105-tudorakban-halt-meg-egy-szervatultetett-aki-egy-eros-dohanyos-tudejet-kapta-meg.htmlTüdőrákban halt meg a transzplantáció után másfél évvel egy francia nő, akibe egy hajdan erős dohányos nő tüdejét ültették át.Dr. Life--A Big Brother sztárja, Pongó legyőzte a rákot és jelentkezett a Ninja Warriorbahttp://www.life.hu/drlife/20181105-a-big-brother-sztarja-pongo-legyozte-a-rakot-es-jelentkezett-a-ninja-warriorba.htmlA Big Brother legelső szériájában tűnt fel Pongó, aki az utóbbi években sikeresen vette fel a küzdelmet a rákkal szemben. Most újra láthatják a tévénézők. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.