Ez történik, ha hónapokig nem fürdesz

Forrás: Shutterstock -
tisztálkodás higiénia fürdés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Arról megoszlanak a vélemények, hogy szükséges-e minden egyes nap fürdeni, de az biztos, hogy hónapokig nem túl gusztusos hanyagolni a tisztálkodást. A kutatók elárulták, hogy mégis mi történik a testtel, ha – elméletben – nem mosakodunk hosszú ideig.

Ha pár hónapig hanyagoljuk a fürdést

A túl sok, vagyis a napi többszöri fürdés sem egészséges, hiszen lemossuk a bőrünk védőrétegét, így a bacilusok sokkal könnyebben bejuthatnak, ám a tisztálkodás hanyagolása is borzasztó eredményhez vezet. A bacilusok összekeverednek a porral, a kosszal, a bőrünkön lévő olajokkal és az izzadságunkkal, egy páncélt alkotva. És ahogy azt mindannyian tudjuk, rossz szagot kezdünk eregetni.

Hetente elég háromszor fürdeni vagy zuhanyozni Forrás: Shutterstock

Ennyiszer kellene fürdeni

A kutatók szerint nincs szükség mindennap tisztálkodásra, legalábbis nem a teljes testfelületen. Az intim részeket persze meg kell mosni, de fürdeni vagy zuhanyozni elegendő hetente háromszor - írja a Blikk Rúzs.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.