Így hathat az egészségünkre a hatnapos munkahét

Forrás: Shutterstock -
fáradtság munkanap munka hosszú hétvége
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kiderült: egészségünk szempontjából súlyos következményei is lehetnek a hatnapos munkahétnek.

A hosszú hétvégéken jólesik pihenni, viszont a cserébe kapott szombati munkanapokon szinte senki nem szeret dolgozni. A Blikk most arra volt kíváncsi, vajon a szervezetünkre milyen hatással van, ha hat egymást követő nap is munkával telik. A háziorvos nem túl megnyugtató választ adott.

A hatnapos munkahét kizökkent, a rendszertelenség pedig mindenféle betegség forrása lehet. Például a több műszakos beosztás is ezért használja el jobban a szervezetet, okozhat alvás- és idegrendszeri problémákat. A rendszertelenül élő emberek hajlamosabbak a szívinfarktusra, depresszióra, gyomorfekélyre, vastagbélgyulladásra. A hosszú hétvégék persze, főképp, ha mozgunk is, regenerálják a szervezetet, de nem biztos, hogy kompenzálják az egyhuzamban végzett túl sok munkát" – magyarázta dr. Bense Tamás.

A hatnapos munkahét mindenkit kizökkent Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.