Bélbaktériumokat találtak az egészséges emberi agyban

Forrás: BSIP/SGO / BSIP/Sgo -
agy kutatás bélbaktériumok egészséges
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megdöbbentő eredményre jutottak a University of Alabama kutatói: különös dolgot talltak az emberi agyban.

A legfrissebb kutatásokból kiderült, hogy az emésztő- és immunrendszer működésében kulcsfontosságú mikroorganizmusoknak máshol is nagy szerepük van: az egészséges idegrendszerben is lehet funkciójuk.

Érdekes dolgot találtak a kutatók az emberi agyban - Képünk illusztráció Forrás: BSIP/SGO / BSIP/Sgo

A University of Alabama neuroanatómusa, Rosalinda Roberts azzal az eredménnyel lepte meg a kollégáit, hogy

kutatásuk során bélbaktériumokat találtak az egészséges emberi agyszövetekben.

A halál beállta után néhány órával végzett vizsgálatok során 34 esetben fedeztek fel pálcika formájú objektumokat. A felerészt egészséges, felerészt skizofrén pácienstől származó szövetmintákban található idegen organizmusokról kiderült, hogy baktériumok, méghozzá a humán bélflóra populációjának különféle törzseit képviselő mikroorganizmusok.

Gyulladásra vagy fertőzésre utaló jeleket egyszer sem találtak, és az sem valószínű, hogy a boncolás során kerültek volna ezek a baktériumok az agyba. Valószínűleg valamilyen eddig nem ismert úton kerültek új helyükre a mikroorganizmusok - írja a Qubit.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.