Rékasi Károlyt a milliós kártérítés sem vigasztalhatja meg

Fotó: Marton Szilvia/Origo -
kártérítés milliók baleset egészség bíróság Rékasi Károly
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Három és fél évvel ezelőtt szenvedett motorbalesetet Rékasi Károly. A bíróság az autóst találta hibásnak, a színész több tízmilliós sérelemdíjat kér. Ám azt mondja, az egészségét ez sem pótolhatja. 

Nyáron született ítélet abban a közlekedési balesetben, amelyet Rékasi Károly szenvedett el három és fél évvel ezelőtt. A bíróság az autóst találta hibásnak, így az ügy már a kártérítési szakaszba lépett. Rékasi Károly több tízmilliós sérelemdíjat kér.

A színész ügyvédje, dr. Kozma Péter reménykedik benne, hogy az összeg nagy részét még karácsonyig megkapják. "A felelősségbiztosítás nemcsak a vagyoni kárra terjed ki, hanem az úgynevezett sérelemdíjra is. A biztosító természetesen figyelembe veszi az összetört motor értékét, de azon felül 2,5 évnyi kiesett jövedelmet, a maradandó egészségkárosodást is. Ügyfelemnek szüksége volt háztartási kisegítőre, aki szintén pénzbe került. Figyelembe kell majd venniük azt is, hogy a lába megrövidülése miatt Károly soha többet nem lesz képes elvállalni bizonyos szerepeket, ezáltal is bevételtől esik el" - mondta a Borsnak az ügyvéd.

Rékasit nem vigasztalja a kártérítés Fotó: Marton Szilvia/Origo

Ám ha Rékasi választhatna, inkább az egészségét kérné vissza. "Egyáltalán nem örülök ennek az összegnek, az lenne számomra az öröm, ha azt az életemet élhetném, amit az a férfi egy balra kanyarodással összetört. Vártam a bíróságon az ítélethirdetést, és könnyezve hallgattam, ez tény, de nem lesz könnyebb az életem attól, hogy egy számot látok a bankszámlámon" - fogalmazott a színész. Hozzátette: minden lépés fáj a combjában, ez a pénztől nem múlik el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.