Tápai Szabina a Szegedi Gyermekklinikának gyűjtött adományokat

Forrás: engelstadphotography.com © 2012/Engelstad Photography -
anyaság Tápai Szabina jótékonyság Kucsera Gábor szülés Szegedi Gyermekklinika család segítség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kucsera Gábornak és Tápai Szabinának hamarosan megszületik a második gyermeke. Az édesanya azonban nem pihen, most a Szegedi Gyermekklinikának segített adományokat gyűjteni, melyekből olyan műszert is vásároltak, amellyel megkímélhetik a gyerekeket a fájdalomtól. 

Az év sportitalát gyártó cég, az R-water Kft. kezdeményezésére könnyen mondott igent Tápai Szabina, hiszen hamarosan kétgyermekes anyaként még érzékenyebben érintik a gyerekek szenvedései és az ő támogatásuk. Az akasztói vállalat felhívására minden szabályosan bemutatott fekvenyomás vagy húzódzkodás után 50 forinttal támogatta a Szegedi Gyermekklinika betegeit. A megmozdulás olyanannyira sikeres volt, hogy több mint 1500-an vettek rajta részt, és összesen 1 millió forint gyűlt össze, amelyből a klinika 1 db monitort vásárolt, amellyel a gyerekeket tűszúrások nélkül tudják megvizsgálni, illetve 1 db inkubációs eszközt, amely már kijelzővel rendelkezik, így megkönnyítve az inkubátoros babák vizsgálatait.

Értékes műszereket vásároltak Forrás: engelstadphotography.com © 2012/Engelstad Photography

Tápai Szabina a nagylelkű kezdeményezésről így nyilatkozott: „Sportolóként fontosnak tartom, hogy olyan dolgok mellé álljak, amelyekben valóban hiszek, így a sportital arcaként nem volt kérdés, hogy teljes szívvel részt veszek én is ebben az összefogásban, főleg, hogy lassan kétgyermekes anyaként nekem is mindig borzasztó élmény, amikor hallom a saját gyerekemet sírni egy-egy tűszúrásnál. Ilyenkor csak arra tudok gondolni, bárcsak átvehetném tőle ezt a fájdalmat... Nagyon jó érzés, hogy ezeknek a beteg gyerekeknek, ha csak egy kicsit is, de segíteni tudtunk, legalább annyival, hogy a gépek segítségével megkíméljük őket a napi injekcióktól, amivel az állapotukat ellenőrzik.”

Tápai Szabina örömmel segített Forrás: engelstadphotography.com © 2012/Engelstad Photography

A Szegedi Gyermekklinika már régóta szeretett volna ágy melletti, de transzport közben is használható monitorokat beszerezni, mellyekkel fájdalmas, invazív beavatkozás nélkül tudják folyamatosan monitorozni a beteg gyerekek légzéshatékonyságát. Az eszköz nemcsak a vér oxigéntelítettségét méri, hanem a kilélegzett levegő szén-dioxid-tartalmát is. Nagy öröm a klinika számára, hogy az akasztói cég támogatásával három ilyen géphez is hozzá tudtak jutni, így könnyítve meg a beteg gyermekek vizsgálatait és mindennapjaikat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.