A sci-fi filmbe illő gyógymód: mutatjuk, mi a szellemsebészet

betegség gyógyítás szellemsebészet szellem hit gyógymód segítség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Marcsi több mint egy évtizeden keresztül szenvedett fejfájástól. Orvostól orvosig járt, de diagnózist egyikük sem tudott felállítani. Kísérletezni kezdtek rajta, egyik gyógyszert írták fel neki a másik után, de semelyik sem enyhítette a fejfájását. Marcsi már kezdte feladta a hitét, hogy valaha is megszabadulhat a kínzó betegségétől, amikor olvasott egy cikket a szellemsebészetről, és a meggyógyult pacienseik csodálatos történeteiről. Ekkor elhatározta, hogy ad még egy esélyt magának, és felkeresett egy szellemgyógyászt. Ami ez után történt, az akár egy sci-fi filmbe is beillene.

Mi az a szellemsebészet?

A szellemgyógyászok a betegségeket megváltozott, mélytudat állapotban szellem- és lélekszinten kezelik. Mély meditációban kiléptetik a páciens szellemét a testéből, és az égiek vagy az univerzum erejét kérve, a gyógyító a saját szelleme segítségével kicseréli a páciens hibás szervét. A gyógyítás eszközök és szerek nélkül történik, hiszen a műtét a szellemtestben, illetve a lélektestben zajlik. A kezelő egyetlen ujjal sem nyúl a beteghez az operáció közben, nem folyik vér, nincsenek műtéti hegek, mégis szerveket cserélnek, daganatokat tüntetnek el, csigolyákat tesznek helyre, depressziót szüntetnek meg. Marcsi teljes hitével felvértezve vett részt egy ilyen kezelésen, és ami ott vele megtörtént, azt a beteljesült boldogságnak nevezi. A szenvedései 10 év és egyetlen kezelés után egy csapásra véglegesen megszűntek.

A szellemgyógyászok a mély meditációban lévő páciens szellemét kiléptetik a testéből Forrás:Shutterstock

Hogyan lehetséges ez?

A pszichotronika, azaz szellemsebészet vagy szellemgyógyászat alapelmélete az, hogy az ember egyszerre három (testi, lelki és szellemi síkon) van jelen. A szellemgyógyászok meggyőződése szerint a súlyos betegségek minden esetben lélekből vagy szellemből fakadnak. Amikor lelki és/vagy szellemi síkon elváltozás történik, az után jelenik meg a betegség fizikai síkon. Ők a gyógyulási folyamatot úgy magyarázzák, hogy a meggyógyított lélek visszatér a testbe, és ez a gyógyulás átíródik a fizikai testére is. Ennek lehet azonnali hatása vagy akár hetekig is eltarthat ez a folyamat. A nyugati orvoslás csak a fizikai testet gyógyítja, tünetet kezel gyógyszerekkel, műtétekkel javít a test állapotán. Ha viszont betekintünk távoli kultúrákba, akkor láthatjuk, hogy amott a test-lélek-szellemem egységének létezése elfogadott tény. A sok ezer esztendős indiai tanítások szerint az ember nem csupán fizikai testtel, hanem kézzel nem tapintható szervekkel is rendelkezik, amelyek szinte fontosabbak a fizikai testnél. Szerintük láthatatlan energiaközpontok, úgynevezett csakrák helyezkednek el a gerincoszlopunk mentén, a gerinc tövétől egészen a fejtetőnkig. A gyógyítás náluk energia adásával történik úgy, hogy a gyógyítók a kezüket a beteg rész fölé helyezik vagy megérintik.

Egy ősi eljárással megnyitják az illető tenyércsakráit, amelyek a koronacsakrán keresztül beszívott kozmikus energiát sugározzák ki. A hagyományos kínai gyógymódok alkalmazói az emberi testben meridiánokat említenek (energiapályák, amelyek az életenergiát, azaz csit szállítanak a szervezetünkben) amelyek elakadásakor betegségek keletkeznek, megnyitásuk esetén gyógyító energiák áramlanak a testben. Nyugaton az orvosok egy véletlen kísérletnek köszönhetően szembesültek a testekben történő energiaáramlással, amikor évtizedekkel ezelőtt amerikai feltalálók speciális elektronikus eszközökkel ásványi mintákat szerettek volna megvizsgálni. A műszereik leolvasása közben legnagyobb döbbenetükre arra figyeltek fel, hogy a közelükben lévő emberek és növények befolyásolják ezeket a mérési eredményeket. Felfedezték, hogy a műszerek kölcsönhatásba léptek a körülöttük lévő élővilággal.

A csakrák láthatatlan energiaközpontok, amelyek a gerincoszlopunk mentén helyezkednek el, a gerinc tövétől egészen a fejtetőnkig Forrás: Shutterstock

A hit gyógyító ereje

Van itt még egy fontos tényező, ami nem más, mint a hit. Kutatások épülnek arra, hogy bizonyítsák, ha valaki hisz a gyógyulásában – mindegy, hogy az szellemsebész segítségével, agykontrollal, imádkozással vagy az Isten közvetlen beavatkozásával történik –, az pozitívan befolyásolhatja az állapotát. Idevágnak Alexis Carel Nobel-díjas orvos szavai is. „Mit számítanak az elméletek az élettel és a halállal szemben? Ahhoz, hogy életünket a maga teljességében élhessük, nem tudományra, hanem lélekre és hitre van szükségünk." A tudomány mai állása szerint igazolható, hogy hittel a betegek idegrendszere ösztönzi az immunrendszert a betegség leküzdésére. Gondoljunk csak a placebovizsgálatokra. A placebo ránézésre gyógyszernek tűnik, de valójában egy teljesen hatástalan készítmény.

A betegek nagy része ezek beszedésétől is javul, ami kizárólag az ő hitüknek köszönhető. Van ennél még egy erősebb gyógyulási eredményt hozó tényező: az istenhit. Nincs rá magyarázat, egyszerűen csak létező tény. Sokszor előfordult már ugyanis, hogy míg a tudomány kudarcot vallott, és lemondtak a betegről, az istenhívő betegek megmagyarázhatatlan módon felépültek a betegségükből. A vallásos emberek istenhite ezek szerint mindennél erősebb gyógyító erővel hatott a szervezetükre. Képesek voltak a hitük által befolyásolni a szervezetük működését, és kigyógyulni a betegségeikből. A szellemsebészek azt vallják, hogy az ő módszerük is valójában csak azoknak segít, akik hisznek benne, és nyitott a szívük és a tudatuk Isten felé.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.