Legót evett egy csapat orvos, hogy megnyugtassák a szülőket

Lego orvos szülők széklet evés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Úgy döntött egy csapat orvos, hogy lenyelik legófigurák fejét, hogy leteszteljék, mennyi idő alatt megy át az emberi szervezeten, és főként azt, hogy okoz-e valamilyen változást. Azon kívül, hogy szerették volna megmosolyogtatni az embereket, a szülők megnyugtatására is szolgált a kísérlet. 

Egy csapat brit és ausztrál orvos úgy döntött, hogy lenyelik legófigurák fejét azért, hogy megtudják, mennyi változást okoz az emberi szervezetben, és milyen gyorsan halad keresztül rajtuk.

Minden orvos megvizsgálta a saját székletét, hogy eredményre jussanak. Megállapították, hogy a játéktartozék 26-72 óra alatt hagyta el a bélrendszerüket, átlagosan 40,8 óra alatt ürült ki - írja a 24.hu a Guardianre hivatkozva. Semmilyen változást nem okozott sem a szervezetükben, sem pedig a székletükben.

Legót nyeltek le az orvosok Forrás: AFP/Imaginechina/Yang Jin

Mint mondták: nemcsak a megmosolyogtatás volt a céljuk, hanem az is, hogy megnyugtassák a szülőket, nem minden esetben kell pánikolni. Ám azt is hangsúlyozták, hogy ha a gyerek 5 centinél hosszabb vagy 2,5 centinél szélesebb tárgyat nyel le, orvoshoz kell fordulni. Abban az esetben is, ha a tárgy mágnes, elem vagy épp érme, de akkor is, ha a szülő bizonytalan, vagy a gyermek fájdalmat érez.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.