Menstruáció előtt ezért van szüksége a szervezetednek több kalóriára

Forrás: Shutterstock -
menstruáció étkezés kalória
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szakemberek megállapították, hogy a menstruáció előtti héten a nőknek több kalóriát kellene bevinniük a szervezetükbe. Ugyanakkor ebben az időszakban sem szabad mértéktelenül sokat enni.

A menstruációd előtti napokban farkaséhség gyötör? Nem véletlen. A The Sun azt írja, a szakértők szerint ebben az időszakban a nőknek naponta 100-300 kalóriával többet kellene enniük. El is magyarázták, pontosan mi az oka ennek.

A menstruációs ciklus megnöveli az anyagcsere sebességét, és egy héttel a menstruáció előtt a kalóriaégetés is gyorsabbá válik, mint bármikor a hónap folyamán. Ez igencsak megviseli a szervezetet, és ilyenkor gyakran képesek vagyunk hatalmas lakomákat csapni, és túlenni magunkat."

A menstruáció előtt több kalóriára van szükségünk Forrás: Shutterstock

Tehát az idézett szakember arra figyelmeztet, igaz, hogy több kalóriára van ilyenkor szükségünk, de lehet, hogy túllövünk a célon, ha éhségünket hirtelen hatalmas adag étellel vagy chipsekkel csillapítjuk, és ezután csak rosszabbul fogjuk magunkat érezni.

A lényeg, hogy ekkor is tudatosan étkezzünk. Tartsuk a diétánkat, figyeljünk oda a bevitt ételek mennyiségére és minőségére."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.