A vécéd és a rizs is megbetegíthet – állítják a kutatók

Forrás: Shutterstock -
rizs betegség probléma vécé wc
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Számos dolog okozhat fertőzést az emberi szervezetben, ám az otthonunkban általában biztonságban érezzük magunkat. De itt is lehet két dolog, ami veszélyt rejt: a WC és a rizs.

Úgy gondolhatjuk, hogy az otthonunkban védve vagyunk a kórokozóktól és a fertőzésektől, ám van két dolog, ami még ott is veszélyt rejthet. A Daily Mail cikke szerint ezek nem mások, mint a vécé és a rizs.

Úgy gondolják ugyanis, hogy akármennyire is takarítjuk ki magát a WC kagylót, ez nem elég védelem. Hiába korszerűsödnek a WC-k és az öblítőrendszerek, a vízvezetékek ettől még nem. Így számos baktérium kerülhet az otthonunkban.

A rizs arzénban gazdag Forrás: Shutterstock

A rizs pedig arzént tartalmaz, így tudósok már próbálták felhívni a figyelmet arra, hogy minél kevesebbet együnk belőle. Ennek némileg ellentmond, hogy számos társadalomban közkedvelt étel, ahol az életkor is magasabb. Azt ajánlják, hogy 6:1 arányban főzzük a vízben, így csökkenhet az arzéntartalom.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.