Volt már dolgod ágyi poloskával? Mutatjuk, hogy néz ki a csípése

csípés ágyi poloska poloska bútor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Van, hogy csak hetek múlva jelentkeznek a csípések, ha ágyi poloska kóstolt belénk az éjszaka folyamán. Könnyű azt hinni, hogy allergiás kiütésekről van szó, ám van, amiből egyértelműen tudhatjuk: alattomos kártevővel van dolgunk.

Nemcsak a bútorokban, hanem bármilyen textíliában, járműben, bőröndben megtelepedhetnek az ágyi poloskák. Leggyakrabban azonban valóban a bútorokban rejtőznek, hiszen itt lehetnek legközelebb a táplálékforráshoz, azaz az emberhez.

A kis rovarok a kiszívott vérrel táplálkoznak, a csípésre nem ébredünk fel az éjszaka folyamán. Éjjel a legaktívabbak, azokat a részeket keresik, amelyeket nem fed el a takaró, így akár az arcunkat is megtámadhatják. Az Egészségkalauz cikke szerint a csípés kerekded, nem emelkedik ki a bőrfelületből, gyakran kipirosodik és viszket. Ám vannak esetek, amikor nem jelentkezik azonnal, akár 1-2 hét is eltelhet a csípés után. Éppen ezért sokan allergiás kiütésnek vélik.

Több csípés van egy helyen, ha ágyi poloskával van dolgunk Forrás: Shutterstock

Felismerhetjük arról, hogy több csípés is található ugyanazon a helyen. De meg kell vizsgálnunk az ágyakat, kanapékat is. Keressük a jellegzetes kis fekete pontokat, melyeket a poloskák ürüléke és a halott rovarok tetemei hagynak. De árulkodó lehet az is, ha édeskés szag van a lakásban.

Demjén Rózsi balesetet szenvedetthttp://www.life.hu/drlife/20181210-demjen-rozsit-baleset-erte.htmlGőzerővel készül év végi nagykoncertjére a 72 éves énekes, ám a Blikk a próbán kiszúrta, hogy nagyon kíméli a jobb karját. Dr. LifeFotó: Hirling Bálint - OrigoVastagbéldaganattal műtötték Pécsi Ildikó férjét, Szűcs Lajosthttp://www.life.hu/drlife/20181209-vastagbeldaganattal-mutottek-pecsi-ildiko-ferjet-szucs-lajost.htmlA Nemzeti Sport szombati, Hosszabbítás című mellékletében egy interjú keretén belül betegségéről is beszélt Pécsi Ildikó férje, az egykori világválogatott és olimpiai bajnok labdarúgó, Szűcs Lajos. Dr. Life--Tumornak hitték, de tévedtek: amőba ette a nő agyáthttp://www.life.hu/drlife/20181209-nem-tumor-volt-ritka-jelenseg-fogadta-az-orvosokat-a-no-agyaban.htmlRákosnak hitték a 69 éves nőt az orvosok, aki korábban egy megfázás alatt átmosta az orrát. Ekkor egy amőba jutott a szervezetébe, a műtétet végző orvost meglepő jelenség fogadta, amikor feltárta a nő koponyáját. Dr. Life--Ördög Nóra betegen vezette a Csak show és más semmi műsoráthttp://www.life.hu/drlife/20181208-ordog-nora-betegen-vezette-a-csak-show-es-mas-semmi-musorat.htmlÖrdög Nóra betegen állt a Csak show és más semmi színpadára. A műsorvezető olykor alig tudott megszólalni. Dr. LifeOrigoGesztesi Károly, Sári Évi és Völgyesi Gabi is lebetegedtek a Sztárban sztár fellépői közülhttp://www.life.hu/drlife/20181207-gesztesi-karoly-sari-evi-es-volgyesi-gabi-is-lebetegedtek-a-sztarban-sztar-fellepoi-kozul.htmlÚgy tűnik, betegség döntötte le a Sztárban sztár fellépőit. Gesztesi Károlyt a kórházban látták, Sári Évi és Völgyesi Gabi is ágynak esett. Így a próbák is akadoznak, remélik, hogy minden rendben lesz a Sztárban sztár vasárnapi élő show-ján. Dr. LifeOrigoRossz hír a frontra érzékenyeknek: fájhat a fejük a hétvégénhttp://www.life.hu/drlife/20181207-rossz-hir-a-frontra-erzekenyeknek-fajhat-a-fejuk-hetvegen.htmlNem túl kellemes hétvége elé néznek a frontokra érzékenyek. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.