A fejfájás helye és jellege különböző szervek megbetegedésére utalhat

Forrás: Shutterstock -
fejfájás betegség gyomor vese húgyhólyag szürkehályog
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ájurvédikus tanok szerint az, hogy hol fáj a fejünk, különböző szervek megbetegedésére, működészavarára utalhat. Ebből mutatunk most néhányat. 

A szemhéjak körüli gyakori fájdalom a gyomor betegségeit jelzi. A szemöldök fölött kialakuló fejfájás gyomorgyulladásra figyelmeztet. A homlok elülső részén keletkező fájdalom a test bármely pontján, kialakulóban lévő fekélyes betegségekre utal. Ha a fejtető elülső részén fáj a leggyakrabban a fejed, az a bél különböző betegségeit jelezheti. A kissé följebb jelentkező fejfájás a húgyutak fertőzéses megbetegedéseire figyelmeztet.

Forrás: Shutterstock

A fejtető közepén gyakori migrénes fejfájás a vesék megbetegedésére utalhat. A halántékba sugárzó fájdalom szürke hályog keletkezésére figyelmeztethet. Az agy és az idegrendszer működési zavarára a halánték fölötti fájdalom hívhatja fel a figyelmet - szedte össze a Ripost.

Vastagbéldaganattal műtötték Pécsi Ildikó férjét, Szűcs Lajosthttp://www.life.hu/drlife/20181209-vastagbeldaganattal-mutottek-pecsi-ildiko-ferjet-szucs-lajost.htmlA Nemzeti Sport szombati, Hosszabbítás című mellékletében egy interjú keretén belül betegségéről is beszélt Pécsi Ildikó férje, az egykori világválogatott és olimpiai bajnok labdarúgó, Szűcs Lajos. Dr. Life--Alig bírt lábra állni a Csak show és más semmi adása után Pápai Joci: az ügyeleten kötött kihttp://www.life.hu/drlife/20181118-alig-birt-labra-allni-a-csak-show-es-mas-semmi-adasa-utan-papai-joci-az-ugyeleten-kotott-ki.htmlA minap Köllő Babettet kellett orvoshoz vinni a Csak show és más semmi adása után, most Pápai Joci sérült meg, olyannyira, hogy az ügyeleten kötött ki. Dr. Life--Minden eddiginél durvább influenzajárvány jöhet 2018-2019 telénhttp://www.life.hu/drlife/20181109-minden-eddiginel-durvabb-influenzajarvany-johet-20182019-telen.htmlA hosszú, meleg ősz miatt később jelentkezik majd az influenzajárvány, de minden eddiginél nagyobb méreteket ölthet, és sokáig tarthat. A szakemberek szerint érdemes beoltatni magunkat az új vírustörzs ellen. Dr. Life--Még mindig nem tudni, miért lett rosszul Kálloy Molnár Péterhttp://www.life.hu/drlife/20181103-meg-mindig-nem-tudni-miert-lett-rosszul-kalloy-molnar-peter.htmlAhogy megírtuk, Kálloy Molnár Pétert a múlt vasárnap rohammentő szállította kórházba a Budapesti Operettszínházból. A színész a Luxemburg grófja című operett szünetében rosszul lett, és napokig nem lehetett tudni semmit az állapotáról. Dr. LifeOrigo40 napig nem ment vécére a férfi: nagyon veszélyes, amit csinálthttp://www.life.hu/drlife/20181028-40-napig-nem-ment-vecere-a-ferfi-nagyon-veszelyes-amit-csinalt.htmlEgy férfit félreállított a rendőrség, és mielőtt a kocsijához értek volna, látták, hogy valamit lenyel. Feltételezték, hogy a becsomagolt kábítószert próbálja eltüntetni ily módon. Őrizetbe vették, és figyelték, vagyis csak figyelni akarták a székletét, de ő 40 napig nem volt hajlandó elvégezni a nagydolgát, igaz, alig evett. Dr. Life--Ha ennyi ideig nem gyújtasz rá, valószínűleg le tudsz szokni a dohányzásrólhttp://www.life.hu/drlife/20181028-ha-ennyi-ideig-nem-gyujtasz-ra-valoszinuleg-le-tudsz-szokni-a-dohanyzasrol.htmlÁllítják, jó, ha előbb meghatározott időtartamot választasz, ameddig nem gyújtasz rá. Így nem érzed azt, hogy soha többet nem lehet, mégis nagy eséllyel hagyhatod abba egészségtelen szokásodat. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.