Rhianna Shaw síbalesetet szenvedett, elmondta, mit látott a halál pillanatában

síbaleset halál élet baleset Rhianna Shaw
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Maga alá temette a lavinta a 29 éves brit nőt, Rhianna Shaw-t. Húsz percig volt a klinikai halál állapotában, ám a mentők visszahozták az életbe. Most elmondta, hogy mit tapasztalt. 

Összeütközött egy másik síelővel az osztrák síparadicsomban, St. Anton lejtőin a 29 éves brit Rhianna Shaw. Legurult a lejtőn, majd egy lavina maga alá temette. Miután eldöntötte, hogy nem lélegzik tovább, 20 percig volt a klinikai halál állapotában. A mentők alig láttak esélyt a túlélésére, amikor megtalálták, mégis vissza tudták hozni az életbe. Most elmondta, hogy mit látott, amikor már nem lélegzett.

"Hirtelen már nem akartam mozogni, csak éreztem a hó hatalmas súlyát" - idézi a lány szavait a Daily Star.

Megtalálták, és túlélte a balesetet (Képünk illusztráció) Forrás: AFP/Jean-Pierre Clatot

"Megakadályozta a látást, a mozgást és a gondolkodást. Mindent éreztem, de néhány másodpercen belül már nem tudtam lélegezni. Csak a légzésre koncentráltam. Megpróbáltam sikítani, de nyilvánvaló volt, hogy senki nem hall engem" - emlékezett vissza Rhianna.

Amikor eldöntötte, hogy nem lélegzik tovább, egy gyönyörű, békés erdőbe került. "Elkezdtem sétálni az út mentén ebben a békés erdőben. Örökzöldek voltak mindkét oldalon. Minden olyan fényes volt, mint a nap. Furcsa volt, hogy minden olyan nyugodt. Úgy tűnt, mintha hó lenne a földön, de nem olyan hó, mint amilyet mi ismerünk" - idézte fel a pillanatot a nő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.