Megérkezett Budapestre a bangladesi sziámi ikerpár, akiket magyar orvosok választanak szét

Forrás: NORTHFOTO/Rehman Asad / Barcroft Media/Rehman Asad / Barcroft Images -
szétválasztás műtét orvos sziámi ikerpár Semmelweis Egyetem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megérkezett Budapestre az a fejüknél összenőtt bangladesi sziámi ikerpár, akiknek szétválasztására egy magyar orvoscsapat vállalkozott.

Tavaly tavasszal írtunk arról, hogy a világon egyedül egy magyar orvoscsapat vállalkozott arra, hogy szétválassza a fejüknél összenőtt bangladesi sziámi ikreket, Rabiát és Rukiyát. A műtétsorozat igen bonyolult, első lépésben a gyermekek agyát összekötő ereket választották szét.

Folytatódhat a műtétsorozat, amely során szétválasztják Rabiát és Rukiyát Forrás: NORTHFOTO/Rehman Asad / Barcroft Media/Rehman Asad / Barcroft Images

A Hirado.hu most azt írja, a kétéves kislányok megérkeztek Budapestre, hogy a Semmelweis Egyetem klinikáin elvégezzék a végleges koponyaszétválasztó operációhoz szükséges diagnosztikai és előkészítő vizsgálatokat, a speciális plasztikai sebészeti műtétet és a szövettágítók beültetését.

A nagyműtétre, az agy és a koponya végleges szétválasztására egy későbbi időpontban kerül majd sor. Ezt Csókay András idegsebész fogja irányítani.

Egészséges kisbabának adott életet a 14 éve kómában fekvő, amerikai nőhttp://www.life.hu/drlife/20190105-egeszseges-kisbabanak-adott-eletet-a-14-eve-komaban-fekvo-amerikai-no.htmlDecember 29-én egészséges kisbabát szült a 14 éve kómában fekvő, arizonai nő. A hatóságok szexuális visszaélés gyanúja miatt nyomoznak. Dr. Life--Rhianna Shaw síbalesetet szenvedett, elmondta, mit látott a halál pillanatábanhttp://www.life.hu/drlife/20190105-rhianna-shaw-sibalesetet-szenvedett-elmondta-mit-latott-a-halal-pillanataban.htmlMaga alá temette a lavinta a 29 éves brit nőt, Rhianna Shaw-t. Húsz percig volt a klinikai halál állapotában, ám a mentők visszahozták az életbe. Most elmondta, hogy mit tapasztalt. Dr. Life--Norvég tudósok áttörést értek el a cukorbetegség gyógyítása terénhttp://www.life.hu/drlife/20190105-norveg-tudosok-attorest-ertek-el-a-cukorbetegseg-gyogyitasa-teren.htmlMás kutatók bevonásával a norvégiai Bergeni Egyetem szakemberei megállapították, hogy a hasnyálmirigyben a szomszédos sejtek képesek átvenni a sérült vagy hiányzó inzulintermelő sejtek funkcióit. Ez áttörést jelenthet a cukorbetegség gyógyításában. Dr. LifeOrigoHalápi Katinka, az operettszínház művésze majdnem belehalt súlyos balesetébehttp://www.life.hu/drlife/20190105-halapi-katinka-az-operettszinhaz-muvesze-majdnem-belehalt-sulyos-balesetebe.htmlLeszakadt az állkapcsa, ötórás műtéttel hozták rendbe az arcát, de gégemetszést is kellett végezni a Budapesti Operettszínház művészén, Halápi Katinkán. Halottak napján tartott hazafelé, amikor lesodródott az útról. A csodával határos, hogy életben maradt. Dr. Life--Gyomorvérzés miatt kórházba került Maradonahttp://www.life.hu/drlife/20190105-gyomorverzes-miatt-kerult-korhazba-maradona.htmlKórházba került Diego Maradona Buenos Airesben. A legenda egy rutinvizsgálat miatt látogatta meg az orvosát, ám kiderült, hogy gyomorvérzése van. Dr. Life--Kificamodott Fodor Rajmund ujja az Exatlon Hungary forgatásánhttp://www.life.hu/drlife/20190103-kificamodott-fodor-rajmund-ujja-az-exatlon-hungary-forgatasan.htmlKificamította egyik ujját Fodor Rajmund az Exatlon Hungary első játéknapján. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.