Ne dobd ki a megmaradt hagymát, így használd az egészséged érdekében

2019.01.09. 18:00

Szokták mondani, hogy az összes magyar ételnek a hagyma az alapja. Ha megmarad egy darabka, a legtöbben kidobják. Ám ez a lehető legnagyobb hiba, ugyanis rendkívül jó hatással lehet az egészségünkre. 

Más nemzetek szerint minden magyar étel alapja a hagyma. De nemcsak az ételekhez használjuk, a külső leveleivel például festeni is lehet. Ám nemcsak az íze finom, egészségünkre is rendkívül jó hatással lehet. 

Ha szálka megy az ujjunkba, szokás rá reszelt hagymát tenni, ám ha nincs ilyen gondunk, akkor is segíthet akár egy kis darab is. A felvágott hagymát tegyük egy tálba, majd a hálószobába. Összegyűjti a baktériumokat a szobában, így tisztítva a levegőt. Megfázás esetén különösen hasznos.

Számtalan módon használhatjuk a vöröshagymátForrás: Shutterstock

 

egészségbaktériumlevegőhagymamaradék