Szemének mozgását és véráramának hangját is hallja a különös betegséggel küzdő nő

agy betegség hallás szívverés véráram szemmozgás belső fül
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Barátai és családtagjai elhidegültek a 49 éves Pam Robertstől, aki sokszor saját hangjától is irtózik. Teste minden rezdülését fülsiketítő zajnak éli meg egy különös betegség miatt.

"Vannak napok, amikor nem válaszolok a telefonokra sem, mert nem tudok beszélni, nem bírom hallani a hangomat" - mondta a Mirrornak a 49 éves Pam Roberts. A Maidstone-ban élő nő egy különös betegséggel küzd. Lyuk keletkezett a belső füle és az agya között, így testének minden hangját fülsiketítő zajként hallja.

Testének zajait pokoli kínként éli meg a nő (Képünk illusztráció) Forrás: Shutterstock

Saját vérének áramlását, szívverését, de még szemgolyójának mozgását is hallja. "Mindig szükségem van valamilyen háttérzajra, hogy elnyomja a hangokat" - fogalmazott Pam.

"A nővérem imádja az élő zenét, édesanyám pedig szereti a nagy bevásárlóközpontokat. Régebben még képes voltam velük tartani, de ma már elviselhetetlen az a zaj" - panaszolta. Hozzátette: a legtöbben teljesen normálisnak látják őt, kevesen tudják csak, hogy mennyire szenved.

A betegsége a lakosság mindössze egy százalékát érinti, és egyelőre nincs gyógymód a problémára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.