A tavasz kezdetén is erősíthetjük immunrendszerünket mézzel

immunrendszer immunerősítés tavasz megfázás méz tél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tavasz közeledtével még mindig nem engedhetjük el az immunrendszerünk kezét, azaz folyamatosan erősítenünk kell, hogy ne legyen könnyű préda a vírusok számára. Erre pedig az egyik legjobb módszer, ha rendszeresen fogyasztunk mézet. 

A Fem3 Café vendége volt Délity Kitti méhész, akivel a méz jótékony hatásairól beszélgettek. Kiváló immunerősítő mivolta miatt a tavasz közeledtével se mondjunk le róla, hiszen még ilyenkor is céltáblái lehetünk a vírusoknak.

A méhész szerint kanalazhatjuk is a mézet, de amikor a teába tesszük, feltétlenül figyeljünk arra, hogy 40 fokos hőmérséklet felett elvész a jótékony hatása. Ha repcemézet vásárolunk, ne várjunk folyékony halmazállapotot, hiszen magas szőlő- és gyümölcscukoraránya miatt kristályos formában láthatjuk az üvegben.

Délity Kitti szerint leginkább ismerős termelőtől célszerű mézet vásárolni, de az üzletekben kapható fajták is egyre megbízhatóbbak. "Jó, ha egy ismerős piacon, termelőtől vásárolunk, de már a boltokban is ellenőrzött a minőség, és ne ijedjünk meg, ha például egy vegyes virágméz félig már be van kristályosodva" – fogalmazott a szakértő. Hiszen a kristályosodás nem a romlás jele, csak azt mutatja, hogy a méz egy élő organizmus. Hozzátette: az akácméz mindig folyékony halmazállapotú.

Másfél órára az MRI-készülékben rekedt Boros Lajoshttp://www.life.hu/drlife/20190206-masfel-orara-az-mri-keszulekben-rekedt-boros-lajos.htmlBoros Lajos másfél órára bent rekedt az MRI-készülékben. Dr. LifeOrigoMűtik Nagy Feró térdét – Fotóhttp://www.life.hu/drlife/20190206-mutik-nagy-fero-terdet.htmlNagy Feró ma esik túl a térdműtétjén, amelyet már régóta halogatott. A zenész még posztolt az operáció előtt. Dr. LifeFotó: Mudra László - OrigoSzily Nórának nagy fájdalmai vannak, a térdét sem tudja behajlítanihttp://www.life.hu/drlife/20190206-szily-noranak-nagy-fajdalmai-vannak-terdet-sem-tudja-behajlitani.htmlSzily Nóra nincs jól: a térdét is alig tudja behajlítani az után, hogy nekirohant egy kutya, és elesett. Dr. Life--ValóVilág 9: sérülten állt ki VV Hunor ellen ÉNB Rolandhttp://www.life.hu/drlife/20190206-valovilag-9-serulten-allt-ki-vv-hunor-ellen-enb-roland.htmlSérülten állt ki az Éjjel-Nappal Budapest sztárja VV Hunor ellen a ValóVilág 9-ben megrendezett bokszmeccsen. Dr. Life--Amputálni kellett egy nő ujját azután, hogy manikűrösnél járthttp://www.life.hu/drlife/20190205-amputalni-kellett-egy-no-ujjat-azutan-hogy-manikurosnel-jart.htmlNagyon megjárta egy ausztrál nő, akinek elrontották a manikűrjét és az elfertőződött seb miatt amputálni kellett az egyik ujját. Dr. LifeOrigoFelhagyott a szőrtelenítéssel a 31 éves nő, Milena Jonas: így néz ki a testehttp://www.life.hu/drlife/20190205-felhagyott-a-szortelenitessel-milena-jonas-igy-nez-ki-a-teste.htmlFérje bátorítására felhagyott a szőrtelenítéssel az anyuka: megmutatta, hogyan néz ki a teste természetesen. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.