Kellemetlen, de nem veszélyes, ha visszatartjuk a szellentést

Forrás: Shutterstock -
szellentés egészség wc bélgáz puki
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vannak olyan szituációk, amikor nem tanácsos kiengedni a szellentést. Régóta foglalkoztatja az embereket az a kérdés, hogy vajon káros-e az egészségre, ha visszatartjuk. Ám úgy tűnik, nincs mitől tartani. 

Van, amikor nem alkalmas a hely és az idő arra, hogy megszabaduljunk a felesleges gázoktól és szellentsünk egy jót. Ilyenkor kénytelenek vagyunk visszatartani. Sokan úgy vélik, hogy ez nincs jó hatással az egészségre.

A Házipatika cikkében azonban most azt írja, hogy nincs ok az aggodalomra. Habár a fokozódó bélrendszeri nyomás kellemetlen, mégsem káros. A bélgázok egy része a bélfalon keresztül visszajut a vérkeringésbe, majd nemes egyszerűséggel kilélegezzük – írják a cikkben. És bár ha túl sokáig tartjuk vissza, kockáztathatjuk, hogy a legkínosabb pillanatban robban ki belőlünk, ezért inkább célszerű kimenteni magunkat és keresni egy mosdót néhány pillanat erejéig.

A szellentés visszatartása nem káros az egészségre Forrás: Shutterstock

Cristiano Ronaldo édesanyja mellrákkal küzd: az életéért harcolhttp://www.life.hu/drlife/20190208-cristiano-ronaldo-edesanyja-mellrakkal-kuzd-az-eleteert-harcol.htmlCristiano Ronaldo édesanyjának újra fel kell vennie a harcot a rákkal: az életéért küzd. Dr. Life--Négyórás műtéten esett át Gercsák Szabina cselgáncsozóhttp://www.life.hu/drlife/20190208-neyoras-muteten-esett-at-gercsak-szabina-cselgancsozo.htmlGercsák Szabina világ- és Európa-bajnok magyar cselgáncsozó négy órás műtéten esett át csütörtökön. Dr. LifeOrigoMinimum hat órát kell aludnunk naponta, hogy megőrizzük a szívünk egészségéthttp://www.life.hu/drlife/20190207-minimum-hat-orat-kell-aludnunk-naponta-hogy-megorizzuk-szivunk-egeszseget.htmlKiderült: minimum napi hat óra alvás szükséges ahhoz, hogy a szívünk egészséges maradjon. Dr. LifeOrigoKiderült, hogy stroke-ot kapott a férfi, aki a rokonság előtt kezdett maszturbálni (18+)http://www.life.hu/drlife/20190207-kiderult-hogy-strokeot-kapott-a-bacsi-aki-a-rokonsag-elott-kezdett-maszturbalni.htmlEgy férfi a rokonok előtt kezdett el maszturbálni. Kiderült, hogy stroke-ja van. Dr. LifeOrigoOzzy Osbourne kórházba kerülthttp://www.life.hu/drlife/20190207-ozzy-osbourne-korhazba-kerult.htmlOzzy Osbourne az influenza szövődményei miatt a kórházban kötött ki. Dr. Life--Dr. Novák Hunor figyelmeztet, hogy dr. Gyarmati Andrea valótlanságot terjeszt a tejről http://www.life.hu/drlife/20190207-novak-hunor-figyelmeztet-hogy-dr-gyarmati-andrea-valotlansagot-terjeszt-a-tejrol.htmlDr. Novák Hunor Facebook-oldalán figyelmeztet, hogy dr. Gyarmati Andrea valótlanságot terjeszt a tejről. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.