Az orvosok azt ajánlják, a vitaminbevételt inkább halasszuk a vérvétel utánra

Forrás: Shutterstock -
vitamin gyógyszer orvos vérvétel
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gondolkodtál már azon, hogy vérvétel előtt érdemes-e bevenned vitamint? Most választ adunk a kérdésre.

Köztudott, hogy a vérvételt éhgyomorra kell elvégezni, hiszen az ételek befolyásolják a koleszterin- és a vércukorszintet. Emellett a kora reggeli testmozgásról is le kell ilyenkor mondani, ugyanis az is befolyásolhatja az eredményt. Felmerül viszont a kérdés, hogy a szokásos napi vitaminunkat vagy gyógyszerünket bevehetjük-e előtte.

A vitamint inkább vérvétel után vegyük be Forrás: Shutterstock

A Bors azt írja, az orvosok szerint érdemes ilyenkor későbbre halasztani a gyógyszerek bevételét – persze akkor, ha ez nem jelent veszélyt az egészségünkre. Ha például pajzsmirigyproblémákra vagy szív- és érrendszeri betegségekre szedünk valamit, azt ne hagyjuk ki, viszont a fájdalomcsillapítókat és vitaminokat inkább hagyjuk a vérvétel utánra.

Amennyiben ezen túl is bizonytalanok vagyunk abban, mit szabad és mit nem, mindenképpen konzultáljunk az orvosunkkal, ha megkaptuk a beutalót.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.