Rákkal küzdő híres sportolók: Tóth Róbert és Nathan Adrian is küzd a kór ellen

Forrás: Instagram/Nathan Adrian -
Tóth Róbert sportoló Nathan Adrian Ikee Rikako rák
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A sportolók egész élete a küzdelemről és a fegyelemről szól, ám az alábbi bajnokok legnagyobb harca még előttük áll, az, amit az életükért vívnak. A gyilkos kór ugyanis nem válogat. Ők azok a sportolók, akik jelenleg is minden erejükkel küzdenek a rák ellen a gyógyulásukért, hiszen még vannak terveik, álmaik és nem adják fel őket.

Tóth Róbert

Tóth Róbert az egyik kezelésen Forrás: Instagram

A magyar kajakos hosszú ideje harcol a gyilkos kórra, szervezetét egy ritka daganat támadta meg. Speciális kezelésére az ország példátlan összefogásával sikerült összegyűjteni a pénzt, és a legutóbbi hírek szerint sikeres volt a Németországban végzett eljárás. A kajakost nem gyűrte maga alá a betegség, a jövőt tervezi és gyermeket is szeretne. „Már a kapcsolatunk elejétől szerettünk volna családot, a babáról pedig akkor sem mondtunk le, amikor kiderült, hogy beteg vagyokb – árulta el korábban a sportoló, aki minden erejével küzd a gyógyulásáért.


Nathan Adrian

Nathan Adrian Forrás: Instagram/Nathan Adrian

Az ötszörös olimpiai bajnok amerikai úszóról januárban derült ki, hogy komoly betegséggel küzd: hererákkal diagnosztizálták. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy idejében sikerült észrevenni a daganatot. A 30 éves sportoló Instagram-oldalán közölte annak idején a hírt, azóta már át is esett egy laparoszkópos beavatkozáson, amely során eltávolították a nyirokcsomói egy részét. A közösségi oldalakra feltöltött képei alapján igyekszik pozitív maradni, és bízik a gyógyulásban.


Ikee Rikako

Leukémiát diagnosztizáltak Ikee Rikakónál Forrás: AFP/Martin Bureau

A 18 éves japán úszónál rákot diagnosztizáltak, a fiatal tehetség leukémiás. Betegsége egy rosszulléttel kezdődött egy ausztráliai edzőtáborban. Az alaposabb kivizsgálás során pedig sajnos kiderült, hogy nagyon komoly a baj. A rossz hírt Twitteren közölte rajongóival a világ egyik legtehetségesebb úszója, aki számos nemzeti csúcsot tart, és akitől sokat vártak a tokiói olimpián is, de most csak az a fontos, hogy meggyógyuljon.

Akit elvesztettünk: Lázár Bence sajnos feladta a küzdelmet

A korábbi újpesti labdarúgónál, Lázár Bencénél 2015-ben diagnosztizáltak leukémiát. A sportolót egy ideig kórházban kezelték, majd úgy tűnt, hogy javul az állapota. Vissza is tért a Sport TV képernyőjére szakkommentátorként, de sajnos a betegség legyűrte őt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.